Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.08.05. 21:27 mijemaja

Lecsós virsli

Címkék: zöldséges paradicsom paprika egytálétel főétel lecsó virsli #összes maradék hasznosítás

lecsós virsli.JPGEz egyrészt finom étel, másrészt ha kevesebb a virsli, mint az éhes száj, akkor a lecsóval „szaporítani” tudom, elvégre van kevés lecsó és kevés virsli, akkor együtt éppen elegendőek a tányérunkon.  Nagyon könnyű, finom kis vacsora! A virslit ehhez általában egyben szoktam hagyni, (mutatós így tálalni!), de lehet darabokra is vágni. Gyermekkoromban muszáj volt felkarikázni a szétoszthatóság érdekében, hogy Édest idézzem, így mindenkinek igazságosan jut.  A virsli gyermekkoromban igen drága húskészítmény volt.

1. A lecsót hagyományosan készítem:

  • 1-2 fej vereshagymát összeaprítok, a paprikát vékony kockákra vágom, a paradicsomot még kisebb kockákra.
  • 2-3 pár centis darab kolbászkát egy kicsi zsíron átsütök. Az a pici kolbász egyrészt füstölt ízt ad, kis ízes zsírt izzad ki magából, másrészt apátok a lecsós virslit kolbásszal szereti lecsó nélkül…(Tehát ez a kolbászka az ő tányérjára kerül)
  • A zsírra teszem a hagymát, átpirítom szép aranyszínűre, és megszórom 1 ek finom piros paprikával.
  • jöhet a paprika, átpirítom pár percig,
  • aztán a paradicsomot is beleforgatom. Ekkor sózom, és 10 percig párolom.

 

2. A vége felé ráteszem a virsliket, és ha felforr újra a lecsó, akkor már el is zárom a tüzet, lefedve hagyom a gőzében párolódni a virslit.

Mostanság gyakorta töprengünk keresztapátokkal, próbálunk árakra visszaemlékezni, arra tippelünk, a virsli karajárban ment. Fillérekért nem is remélhetünk mostanság jó virslit, ámde ami bosszantó, hogy a drága virsli között is alaposan körbe kell nézni, elolvasni az apróbetűs részeket, s ha lehet minél tisztább fajtát venni. Szója, tejpor (!) simán előfordul benne…

Hozzávalók:

  • Fejenként egy pát virsli (nekem elég a félpár, apátoknak három szál kell így kijön a statisztikai átlag, mert a természet az egyensúlyra törekszik.)
  • 1-2 fej vereshagyma,
  • 4-5 paprika,
  • 4-8 paradicsom
  • Egy darabka kolbász opcionális, egy pici olaj vagy zsír
  • Só és 1 ek piros paprika

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr415446433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása