Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.14. 11:13 mijemaja

Édes gyorsérlelésű paprikája

Címkék: hagyma paprika káposzta bors ecet savanyúság édestől aszódról #összes

Paprika: lehet simán is ugyanígy

Káposztával töltött paprika: lehet csak káposztával, fehérrel is, lilával is, begyesen is, és répával, hagymával, csalamádéval töltötten is.
Lusta asszony káposztával töltött paprikája volt ez:
-          Édes összevágta Édes a tölteléket,
-          megtöltötte a paprikát,
-          berakta egy porcelán vagy üveg edénybe
-          ecetes-sós vízbe, kevés olajat adott rá,
-          fűszerezte ezzel azzal,
-          és 10-14 nap múlva elővette, megettük.
 
Részletesebben leírva:
Édes a paprikák csumáját kiszedte, kívül-belül átmosta őket, kimosta a magok nagyját is.
Megtöltötte őket, üvegbe vagy savanyús cserépfazékba tette, közéjük tett tárkonyt és / vagy borsikafüvet.
Felforralt ecetes-sós vizet a szokásos fűszerekkel, (bors, babér, szegfűbors, boróka, mustármag, néha egy-egy meggylevelet is közéjük tett.
Az öntettel leöntötte a paprikákat, aztán lefedte, jól le is nyomta őket, hidegre tett, majd elővette, a fűszereket kidobta, a paprikákat megettük.
Töltelék elkészítése:
-          miután káposzta az alap, ezért minden esetben tett közéjük Édes borsikafüvet
-          sózta, borsozta és őrölt köménymagot is szívesen tett hozzá
A többi lehetőség szinte végtelenül variálható:
 
a.) káposzta simán vékonyra vágva, besózva
b.) káposzta hagymával vagy almával és hagymával: káposzta csíkokra, hagyma karikákra, alma vékonyka karikákra vágva
 
c.) káposzta répával és zellerrel (és hagymával): káposzta csíkozva, répa és zeller reszelve, ha került bele hagyma, az karikázva
 
c.) káposzta uborkával és hagymával: káposzta csíkozva, hagyma karikázva, uborka gyalulva,kaporral

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr512080421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása