Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 10:38 mijemaja

Epermártás gránátalmával avagy eperöntet gazdagon gyümölcsökkel

Címkék: eper mártás áfonya gránátalma ribizli #összes édes mártás gyümölcsös mártás

Maradék eperből, (pl. kivágni a még ehető részeket a szemekből, bizony előfordul), eperszezonban, vagy épp akciós mirelit gyümölcsből, vagy ha nagyon megkívánjuk, akkor készítem ezt a finomságot.

Semmi kunszt: az epret kevés cukorral meglocsolom, hagyom levet ereszteni, némi rum mehet hozzá (hozzáillő likőr, pl. meggylikőr, vodka, konyak, szóval egy kis erősítőszer).
Összeturmixolom – kész is.
A gránátalma magocskákat úgy keverem bele a végén.
Ne feledjétek, azokat nem szabad turmixolni, akkor végük, borzalmasak lesznek! Tele lesz valami kemény izékkel a mártás, köpködhettek tőle, vagy megeszitek, de nincs is jó íze a héjdarabkáknak.

Ugyanígy készítem ribizlivel – van mirelit ribizli a mélyhűtőben, ilyenkor egy marékkal kiveszek belőle, és a mártáshoz keverem.

Ugyanígy készítem kék vagy vörös áfonyával (azokból is van a hűtőben fagyasztva, a kis piros áfonyát az ARBAT-ból szerzen be) – az édes mártások (eper, málna) nagyon jók egy kis roppanós savanykás finomságokkal!! Nem is szólva az eltérő állagok harmóniájáról: mert amíg az epermártás selymes, a gránátalma (ribizli, áfonya) textúrája viszont roppanós, - együtt fincsi az egész!

Ezt jégkrémhez szoktam készíteni – tejszínhabbal is díszítem – vendégek előtt is büszkék lehettek majd rá, ha elkészítitek!

Ezt jégkrémhez szoktam készíteni – tejszínhabbal is díszítem – vendégek előtt is büszkék lehettek majd rá, ha elkészítitek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr62090945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása