Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 13:37 mijemaja

Édes grízgaluskája

Címkék: tojás levesbetét búzadara édestől aszódról #összes

Édes egy tojást felütött, összekevert bele annyi grízt, amennyit felvesz, belekevert egy kis sütőport, sózta, borsozta ízlés szerint, majd egy negyedórányit állni hagyta.

Kiskanállal-evőkanállal szaggatta zubogó sós-vegetás vízbe.
Ha feljöttek a galuskák a felszínre, akkor a gázt elzárta, az edényt lefedte konyharuhákkal egy negyedórára.
Végül a puha, omlós galuskát tálkába szedte, (a levesben megszívná magát!), le is fedte, hogy ne száradjon ki, ne színeződjön el.
Tálkában tálalta a leves mellé.
Ebből mindenki annyit tett a levesbe, amennyit akart.
Ha petrezselyemzöldet beleaprított a masszába- cirmos galuska lett belőle (a képen jobboldalt)…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr962097959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása