Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 13:33 mijemaja

Kacsamáj héjában hagyott fokhagymával

Címkék: kacsa köret fokhagyma előétel #összes

Előkészítés: a májat szoktam fokhagymás tejbe áztatni.

Elkészítése:
  1. A májat egyben berakom egy edénybe, körbeöntöm kacsazsírral, és felrakom egy edényben a tűzre, vagy beteszem egy tepsiben a sütőbe, és sütni kezdem közepes hőfokon.
  2.  
  3. Ici-pici vizet öntök alá az elején (egy kevés pácoláshoz használt tej is jó, -nem lesz tőle zavaros a zsír), megvárom, míg az elpárolog, és akkor beleszórok pár gerezd, héjában benne hagyott fiatal fokhagymát. Zsírjára sütöm. 
Ha a máj a zsírjára sült, puha lesz, a héja kicsit sültebb – hidegen is, melegen is kiváló étek.
Melegen: köré önteni egy kis zsírt, friss héjában sült krumplival hagymasalátával…
 
Hozzávalók: kacsazsír, kacsamáj, fokhagyma
 
Címke: főétel / hideg vagy meleg előétel / szárnyas húsok / kacsabelsőség / sült / alaphozzávalók: kacsamáj, fokhagyma
 
Körete: Héjas sült fokhagyma:
Akkor jó, ha a fokhagyma még nem száradt nagyon. Amikor megsült a máj, a mellette lévő fokhagymák is megpirultak, és a fokhagymagirizdeket  ki lehet pattintani a héjukból, köretnek a májhoz. Nagyon kellemes krémes, nem simán fokhagymás, pikáns íze van.
 
Még finomabb lesz a fokhagyma, ha tudunk olyan fokhagymafejet szerezni, amikor a fokhagyma elkezd már fejesedni, tejes de még nem kemény a feje.
No, akkor azt a zsenge, tejes fokhagymát elfelezem, úgy egyben, félfejenként sütöm meg. Persze grillezve még jobb, de még így is kulináris élvezet a fél fokhagymafejben lévő fokhagymácskák kipattintása és elnyammogása. Lányok, előbb-utóbb ehhez az élvezethez is felnőttök…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002097953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása