Lányok, íme a nagy kedvenc a tányéron. Hogy tetszik?
Balra a belseje, jobbra az egész savanyú káposztával borított, füstölt sajttal töltött csirkemell látható a jénaiból kivéve.
Nézzük, hogyan is készítette a sógorom!
Hústűvel összeszúrta, esetleg összekötözte madzaggal. Miután ez nem nagyon mozog, elég a tű is szerintem.
Fűszerezte: só, bors, 1-2 vékonyszeletke szalonna sosem ártott bele, én még oregánót szoktam rászórni.
A jénai alját a sógorom beterítette egy réteg kinyomkodott savanyú káposztával, ráfektette a sajttal töltött csirkemellet, aztán beborította káposztával.
Megszórta kevés paprikával és meghintette borsikafűvel.
Aláöntötte a káposzta levét, hígította egy kis vízzel, esetleg egy kis tejet is belekevert.
A jénait lefedte, és alacsony hőfokon berakta a sütőbe. 2-3 órát sült csendesen a csirkemell.
Amikor a savanyú káposzta illata már belepte az egész lakást, akkor gyakorlatilag az étel elkészült.
És íme, itt az elkészült szép, finom, illatos étel!
Jó hozzá nagyon a krumplipüré, de párolt zöldségek is illenek mellé. Azt hiszem, arról már meséltem, hogy a vajban párolt zöldségköretet Jóska sógor hozta nálunk divatba…
Ha elég sok tejes savanyú káposztás vizet öntök alá, a maradék fehér kaparékba zöldfűszert vágok (a képen zamatos turbolyát) és azt mellé kínálom a hús mellé.
Egy fontos információ: Brigit is kínáltam belőle, evett is, ízlett is neki. Elkérte a receptjét, meg is főzte - azóta már többször is készítette...Holló, a férje szakács - és nem is ismerte ezt az ételt! Brigi azt mondta: "Isteni finom!"