Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.05. 14:18 mijemaja

Plov fűszerkeverék

Címkék: fűszerek fűszerkeverék #összes örményországból

Örményországban ettem nagyon finom rizses húst, a hús bárány volt, a rizs csípős és fűszeresen sárga, és adtak hozzá egy tányéron koriander zöldet és még sok más zöldséget. (Sóskát, mentát, talán lósóskát is, nem ismertem meg mindet, és annyira nem ment az orosz…)

 
Ezt „plovnak” hívták, az ottani piláfnak is mondhatnám. Ehhez általában a következő fűszereket kell adni:
     -         
     -          koriander
     -          édes paprika
     -          cukor
     -          kurkuma
     -          köménymag
     -          chilipaprika
     -          babér
     -          esetleg boróka, netán szegfűbors
     -          bors
 
Ha a keveréket összeállítom, akkor előre összetöröm mozsárban, ami egész, az őrleményt belekeverem, a sót nem teszem hozzá, csak az ételbe.
 
Megjegyzem, a kurkumát én inkább a rizshez adom, és a többi a húsfűszer, és szeretem előre bepácolni, noha ezt odakint nemigen csinálják, frissen készítik.
Készítés közben kell hozzá nagyon vékonyra vágott, forró zsírban megpirított hagyma, aztán a hús, majd a vékony csíkokra vágott répa is, s csak aztán a fűszerek, majd a rizs bele, vagy külön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr62130918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása