Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.05. 15:13 mijemaja

Szűzpecsenye szalonnába burkolva

Címkék: főétel bacon szűzpecsenye #összes

Hozzávalók:

-          szűzpecsenye vagy karaj, de csirkemell is készíthető így,
-          só, magocskás mustár
-          bacon szalonna
 
Igen gyors, finom, mutatós étel, vendégek elé könnyű elkészíteni, és nem lehet elrontani sem. (Ha jön valaki, általában elrontom az ételt, „fokhagymaszagú”, ha nagyon görcsöl az ember…)
 
Elkészítése:
A szűzpecsenyét úgy vágom fel, hogy 5-6 cm-es hengereket kapjak.
Besózom, magocskás mustárral bekenem.
Veszek szeletenként egy-egy bacon szalonnát, és szépen körbetekerem.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ezt a tekercset forró serpenyőben átsütöm a hús kifehéredéséig: úgy sütöm át, hogy az alját, a tetejét és egy kicsit át is forgatom a szalonnát körben.
 
 
 
 
 
 
A hússzeleteket jénaiba teszem.
 
Aláöntök kevés vizet. Sütőben lefedve párolom 40-45 percig, aztán teljesen zsírjára pirítom.
 
 
 
 
 
 
Bármilyen krumplis vagy rizses köret jó hozzá.
 
A képen éppen fekete lencse és kukorica a hús kísérője, nekem így is finom volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr892131058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása