Hozzávalók:
- szűzpecsenye vagy karaj, de csirkemell is készíthető így,
- só, magocskás mustár
- bacon szalonna
Igen gyors, finom, mutatós étel, vendégek elé könnyű elkészíteni, és nem lehet elrontani sem. (Ha jön valaki, általában elrontom az ételt, „fokhagymaszagú”, ha nagyon görcsöl az ember…)
Elkészítése:
A szűzpecsenyét úgy vágom fel, hogy 5-6 cm-es hengereket kapjak.
Besózom, magocskás mustárral bekenem.
Veszek szeletenként egy-egy bacon szalonnát, és szépen körbetekerem.
Ezt a tekercset forró serpenyőben átsütöm a hús kifehéredéséig: úgy sütöm át, hogy az alját, a tetejét és egy kicsit át is forgatom a szalonnát körben.
A hússzeleteket jénaiba teszem.
Aláöntök kevés vizet. Sütőben lefedve párolom 40-45 percig, aztán teljesen zsírjára pirítom.
Bármilyen krumplis vagy rizses köret jó hozzá.
A képen éppen fekete lencse és kukorica a hús kísérője, nekem így is finom volt.