Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.04. 13:00 mijemaja

Simán sült kacsa minden nélkül

Címkék: kacsa sült főétel #összes

Édes „konfitált”kacsái után és mellett ez az egyik nyerő kacsakészítésem: finom ropogós kacsasült lesz az eredménye, és szinte semmi sem kell hozzá.

Hoppá. Bizony, nem adok hozzá semmit, hagyom a magától felnőtt kacsát szó-szó úgy érvényesülni, ahogy a Jóisten és a természet létrehozta. Emiatt csak biztos helyről, házilag nevelt kacsákból az igazi.
Olyan kacsa, ami totyogott, kukoricát evett, és néhanap még beszéltek is hozzá, s utolsó napját nem stresszben töltötte, szorongva, megmérgesítve a húsát.
Ha van ilyen kacsa, akkor annak a sütéséhez csak víz kell.
 
 
Elkészítése:
  1. Szokás szerint bevagdosom a kacsa bőrét (átlósan, keresztben szoktam)
  2. a kacsadarabokat a tepsibe beleteszem,
  3. a tepsit vízzel félig feltöltöm, és belerakom a sütőbe. Közepes hőfokra állítom, és hagyom együtt dolgozni a kacsát, a vízgőzt és a meleget. Vagyis a szakszöveg, hogy a húst hosszan párolom. 2-3 óra alatt a víz nagyja elforr, a kacsa bőréből a finom zsír kiolvad, a hús megpuhul.
  4. Leöntöm a zsír nagyját róla (ügyesen, törekedve az égési sérülések minimalizására, ezért fontos a fogókesztyű, a fakanál, stb., mint segédeszköz).
  5. kevés zsíron és az ott maradó kevés vízzel már csak lepirítom a kacsát. Fél óra múlva már kezdhetem még locsolgatni is egy hosszúnyelű kanállal.
  6. Ha megpirul a kacsa, mehet az asztalra.
Higgyétek el nekem, senki sem fogja megmondani nektek, hogy semmivel sem ízesítettem!!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr282198082
süti beállítások módosítása