Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.11.05. 08:33 mijemaja

Káposztás tészta Édes szerint és szalonnásan vagy magocskásan

Címkék: sós tészta káposzta főétel #összes

Szeretjük egy páran a családból a káposztás cvekedlit – íme, így készítem neked, Fanni!

1. A káposzta előkészítése:
 
 
 
-          Összevágom vékonyra (káposztagyalun is lereszelhető!)
-          Besózom, jól lenyomom (a képen éppen a vasalóval)
-          és állni hagyom 20-60 percet majd jól kinyomom.
 
 
 
 
 
 
 
 
2. Káposzta elkészítése:
Egy-két ek olajra dobok egy jó ek cukrot, és karamellizálom.
Hozzáadom a jól kinyomkodott káposztát, és gyorsan, jól elkeverem (sietni kell, az elején köpköd, hisz nagyon forró a karamelles zsiradék!)
Megborsozom, és időnként kevergetve puhára párolom a káposztát. A képsoron láthatják a színváltozást: a káposzta akkor lesz jó, ha megbarnul és összeesik (összetöpped).
 
 
 
 
 
 
 
3. A káposztás tészta összeállítása:
Ha összetöpped a káposzta, rádobom a tésztát, (bármilyet, kockát, spagettit, kagylót, ami éppen van) - jól elkeverem és tálalhatom.
Az asztalon adok mellé borsot és sót, sőt, még cukrot is – ki-ki ízesítse magának a tányérján.
 
 
 
 
 
 
Káposztás tészta szalonnával
Szalonnát felkockázok, kisütöm zsírjára.
A pörcöket kiveszem, és a visszamaradt zsiradékra dobom a káposztát, (és később karamellizálom a cukorral, vagy most teszem a cukrot, és aztán a káposztát – ebből lehet választani).
A kész káposztástészta tetejére szórom a végén a szalonnapörcöket.
Pikáns, finom, férfias, szeretjük.
 
 
Káposztás tészta magocskákkal (szezámmaggal éppen)
A pirításkor keverek a káposztához szezámmagot, lenmagot, - megvárom, amíg pattognak egyet-kettőt, és aztán jön bele a káposzta.
Ugyanúgy készítem, mint egyébként. A pörkölt magoktól kicsit más lesz, mint a megszokott, de éppen csak egy picikét, van, hogy észre sem veszitek…
Ugyanakkor a magocskák egészségesek, így meg lehet veletek etetni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr262425097
süti beállítások módosítása