Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.13. 14:20 mijemaja

Spenót legegyszerűbben amiből lehet tarka és darabos spenót is

Címkék: spenót főzelék mártás főétel szalonna vegetáriánus #összes

 

Kihagyom a tépkedést, az előaprítást, előblansírozást, a szalonnapörccel való pakolgatást – és a legjobb, hogy az elkészült spenótfőzelék íze szinte ugyanaz, mintha babráltam volna vele egy fél délutánt.
Persze ehhez kell a turmixgép is, ami nem volt a gyerekkoromban, de akkor is így a legegyszerűbb, percek alatt el lehet készíteni a főzeléket.
 
Kell hozzá:
-          egy kilónyi spenót (vagy egy tasak mirelit, fagyott spenót)
-          egy-két csík szalonna
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          Só, fehér bors,
-          1 ek rétesliszt
-          1-2 dl tej
 
A szalonnacsíkokat felkockázom, és kisütöm. Amikor már pirulnak, hozzájuk adom a felszeletelt fokhagymát.
Átforgatom csak, és máris rászórom a tépkedés nélküli, épp csak átválogatott, megmosott, kicentrifugázott spenótleveleket. (A tasak mirelit, fagyott spenótot)
Összeforgatom, és ha nem elég a nedvességtartalmuk, akkor kicsi vizet is öntök alájuk. Pár perc elég, hogy összefonnyadjanak a levélkék. Mirelitnél megvárom, míg felolvad a kis víz aláöntése után.
Sózom, borsozom.
Akkor megszórom az 1 ek rétesliszttel, átkeverem, ráöntöm a tejet és pár percre összeforralom - ezt így, ahogy van, sült krumplival nagyon szereti a keresztapátok!
 
Fanni kedvéért viszont teszek hozzá egy ek cukrot, elkeverem még melegében, aztán hagyom kihűlni, és összeturmixolom.
 
SZÍNES GYORS SPENÓT VÁLTOZAT:
Ugyanígy készítem, turmix nélkül egyben, gyorsan, darabosan, de akkor, amikor átsütöm a szalonnakockákat, akkor ½ -½ sárgarépát és fehérrépát belereszeltek a szalonnazsiradékba még a spenót előtt, és szép, ízes, darabos valamint TARKA spenótfőzeléket kaptok.
 
Na lányok, ez hány perc? Majdnem olyan gyors és jó, mint a zsemlés-tejes-édes spenót!!!!!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr344505888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása