Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.11. 23:51 mijemaja

Isteni finom Jeges kocka Lajos Marikájától Villányból és Jégkocka torta Ibitől

Címkék: torta tejszín desszert sütemények krémes #összes Villányból Ibitől Lajos Marikájától

jégkocka.JPGLajos kis-nagylánya megjött Svájcból ott dolgozik egy tó partján. Kényezteti apja-anyja, és mert az ő nagy kedvence ez a JÉGKOCKA” (jeges kocka) nevű sütemény, hát, ezt sütötte a Marika, s olyan szépre készítette, hogy nem akartam elhinni, nem cukrászdai. Na de az íze…

Marika azt mondta, hogy azért kezdte el sütni, mert a cukrászdában ez a süti volt a lánya kedvence, finom volt, de eleinte csak drágult, aztán a kockák egyre kisebb négyzetből jöttek ki, a végén már sokallta a falatért azt a sok pénzt, - hát nekiállt készíteni. Megéri, mert kiadós, és kell hozzá 7 tojásból fehérpiskóta, krémnek vaníliás puding,  és hulala tejszín habnak.

Miután nem is akartunk enni belőle, és elfogyott egy nagy tál – elkértem a receptjét.

Csupa dőlt betű jön, mert idézek:

Tésztához valók: 7 tojásfehérje, 7 ek cukor, ½ sütőpor, 5 ek liszt

Krémhez valók: 7 tojássárgája, 6 ek porcukor, 4 ek liszt, 2 zacskó vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 25 dkg Ráma, 10 dkg porcukor

Hab: 5 dl HULALA tejszín

Máz: 20 dkg party bevonó, 1 dl étolaj

Elkészítése:

Elkészítem a tésztát: Kemény habbá verem a tojásfehérjéket, közben hozzászórom kanalanként a 7ek nagyon sima porcukrot.

Elkeverem a lisztben a sütőport és beleforgatom a tojáshabot.

Előmelegített sütőben, sütőpapírral kikent tepsibe öntöm, és megsütöm.

Elkészítem a krémet.

A krémhez a 7 tojássárgáját 6 ek porcukorral fehéredésig kikeverjük.

Hozzáadunk 4 ek lisztet, 2 csomag vanília pudingot, majd az egészet 8 dl tejben simára keverve felfőzzük.

Ha kihűlt, kikeverjük 25 dkg rámával és 10 dkg porcukorral. (Én a rámát keverném el a porcukorral, utána keverném össze a tojásos krémmel!- igaz, ne beszéljek a süti olyan finom volt, hogy aki írta, tudja, mit csinál…)

A krémet a kisült tésztára kenjük.

5 dl Hulala felvert habja jön rá.

20 dkg party bevonót (1 dl étolajjal) öntök a habra.

IBI FÉLE JÉGKOCKA TORTA RECEPTJE

 

Egy fontos információ: Ibi a születésnapjára ezzel a recepttel sütött jeges tortát.

Nála az eltérés nem sok, tehát most jön az IBI féle JÉGKOCKA TORTA receptje, amelyen a Marika receptjétől való eltéréseket is jelöltem:

 Tésztához valók: 7 tojásfehérje, 7 ek cukor, ½ sütőpor, 5 ek liszt

Krémhez valók: 7 tojássárgája, 6 ek  10 ek (!) porcukor, 4 ek liszt, 2 zacskó vaníliás pudingpor, 8 dl 10 dl tej, 25 dkg Ráma, 10 dkg porcukor

Hab: 5 dl HULALA  4 dl habtejszín

Máz: 20 dkg party bevonó, 1 dl étolaj

Ibi így készítette: 

  • A tésztát simán tojáshabbal készítette piskótának, nem adott hozzá ½-ed tasak sütőport
  • nem 8 dl, hanem 10 dl, azaz egy  liter tejben főzte a krémet, nem 6 ek, hanem 10 ek cukoral – viszont nem keverte aztán el vajas cukorhabbal!!!!
  • 4 dl sima habtejszínből verte a tejszínhabot

A végeredményt szinte le se tudtam fotózni, felettük...

jeges kocka tortának.JPG

 Aztán jött a tavasz hóvirág és kaptunk belőle megint, azt lefotóztam jobban:

Jégkocka torta.JPG

Marikától kapott recept fotója (Ha megtalálom Ibiét, azt is idemásolom nektek!)

jeges kocka receptje.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr854646792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása