Amióta apátok nem eszi a kenyeret, igen sokféle salátát prezentálok neki, ez épp olyan, hogy nem is igényel kenyeret, a héjában sült krumpli és a zöldségek a hallal, zöldfűszerrel együtt lazán ehetőek, tökéletes harmóniát adnak kis a tányérunkon.
Az a jó benne, hogy egészséges, nem hizlal és finom is – ráadásul nézzetek csak utána, egy finom tonhalkonzerv saláta árából, (ami ugye csak egyszemélyes adag), az egész családnak futja a reggeli saláta.
Hozzávalók a felső képen:
Csípős zöld paprika, uborka, paradicsom – ez mind összeaprózva. Rio Mare tonhalkonzerv olajban, s így nem is kell olaj hozzá, kis citrom pikánsítani, és sok zöld, a képen látott formációban petrezselyemzöld és céklalevél, de jó lenne zeller, kapor, korander, oregano, majoránna is, sőt...
Elkészítése:
A képek persze önmagukért beszélnek és vezetnek benneteket:
- Mindent összeaprózok, tálban összekeverem
- Sózom, citromlevet facsarok rájuk, elkeverem
- Jön hozzájuk a tonhalkonzerv olajjal együtt.
A sok zöldet összevágva bármikor hozzákeverhetem – és higgyétek el, nagyon jók a kerti zöldek bele, a tyúkhúr, kövér porcsin, sarkantyúka levél, gyermekláncfű (felénk Aszódon mezei nevén „csorbóka”, mert amíg nem megy virágzásba, addig ehető, és addig nem is gyermekláncfűnek hívtuk), a halhoz ez mind igen jól passzol.