Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.26. 22:17 mijemaja

Tonhal saláta héjában sült krumplival

Címkék: reggeli saláta halak krumpli előétel tonhalkonzerv #összes kenyérnélküli

tonhalsaláta krumplival1.JPG

Amióta apátok nem eszi a kenyeret, igen sokféle salátát prezentálok neki, ez épp olyan, hogy nem is igényel kenyeret, a héjában sült krumpli és a zöldségek a hallal, zöldfűszerrel együtt lazán ehetőek, tökéletes harmóniát adnak kis a tányérunkon.

Az a jó benne, hogy egészséges, nem hizlal és finom is – ráadásul nézzetek csak utána, egy finom tonhalkonzerv saláta árából, (ami ugye csak egyszemélyes adag), az egész családnak futja a reggeli saláta.

Hozzávalók a felső képen:

Csípős zöld paprika, uborka, paradicsom – ez mind összeaprózva. Rio Mare tonhalkonzerv olajban,  s így nem is kell olaj hozzá, kis citrom pikánsítani, és sok zöld, a képen látott formációban petrezselyemzöld és céklalevél, de jó lenne zeller, kapor, korander, oregano, majoránna is, sőt...

Elkészítése:

A képek persze önmagukért beszélnek és vezetnek benneteket:

tonhalsaláta krumplival2.JPG

- Mindent összeaprózok, tálban összekeverem

- Sózom, citromlevet facsarok rájuk, elkeverem

- Jön hozzájuk a tonhalkonzerv olajjal együtt.

A sok zöldet összevágva bármikor hozzákeverhetem – és higgyétek el, nagyon jók a kerti zöldek bele, a tyúkhúr, kövér porcsin, sarkantyúka levél, gyermekláncfű (felénk Aszódon mezei nevén „csorbóka”, mert amíg nem megy virágzásba, addig ehető, és addig nem is gyermekláncfűnek hívtuk), a halhoz ez mind igen jól passzol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr124872283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása