Hozzávalók:
- pulykaaprólék: két szárny, nyak, szív, esetleg máj, nyesedékhús
- leveszöldség, minél több és többféle (Vigyázzatok, nehogy túl sok legyen benne a répa, akkor túl édessé válhat a leves! Ne feledjétek: fehér répa nélkül nem is jó a leves!)
- só, fehér bors, zöldfűszer
- egy kis liszt, tej vagy tejszín a ragus változathoz
- levesbetét is jöhet, legjobb a vajas galuska.
Elkészítése:
- Felteszem a húst hideg vízben, egy hagyma és fűszertojásban pár szem bors társaságában. Enyhén sózom, gyöngyöztetem.
- Ha kezd puhulni, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt zöldségeket. Ha puha a zöldség, puha a hús, nagyon picit, épp csak opálosra sűrítem egy tk liszt és 1-2 ek tej segítségével.
- Jó a levesbetét bele: galuskát, tésztát szoktam belefőzni.
- Zöldfűszerrel tálalom.