Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.10. 10:48 mijemaja

Judith csirkeragu levese májgombóccal

Címkék: leves húsleves leveszöldség #összes judithkától májgombóc

Hozzávalók:

-          Csirke aprólék, én leginkább szárnyat, nyakat, esetleg farhátat teszek bele,
-          leveszöldség bőven,
-          plusz egy zacskó (40 dkg fagyasztott zöldborsó),
-          25 dkg csirkemáj,
-          1 tojás,
-          fél fej vöröshagyma,
-          kevés zsemlemorzsa,
-          1 csokor petrezselyem zöld,
-          só, egész bors.
 
 
Elkészítése:
 
1. A leveshúst hideg vízben felteszem főzni, amikor felforrt, leszedem a habját, majd beleteszem a (vékony hasábokra vágott) leveszöldségeket, megfűszerezem, és lassú tűzön főzöm.
 
2. Amíg fő a leves elkészítem a májgombócot.
-          A májat lekaparom, az apróra vágott hagymát megdinsztelem, majd hagyom kihűlni.
-          Amikor kihűlt összekeverem a májjal, a nyers tojással, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és annyi zsemlemorzsával amennyit épp felvesz, és legalább fél órát hagyom állni.
3. Ezután a levesből kiveszek egy keveset és ebben kiskanállal kiszaggatva megfőzöm a gombócokat.
Külön tálalom a levest és a gombócokat.
(Judith)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr912071066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása