Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 10:56 mijemaja

Borjú tokaji mártásban

Címkék: fokhagyma főétel párolt #összes borjúhús

Szeretem a borjúhúst. Aszódon a tehéntartó gazdák vágóállatként tartották a kis bikaborjakat, leadásra, akkortájt még a borjúkat szerethettem csak, mert ugyan vágtak is, kimértek is, na de hol volt nekünk rá pénzünk? Most pedig elérhető, nem is olyan rossz az ár/értékaránya, ugyanis a borjúhúson semmi kidobandó nyesedék, zsiradék, jól kell aprítani, elég vékonyra vágni – és akkor kiadós, ámde ugyanolyan finom. A borjúbécsi pedig karajból csak borjúpest…

Bár sokáig titkolnom kellett előttetek – csak azt mondhattam, hogy ez olyan marhahús, ahol a marha elment magától a vágóhídra, és azt mondta, hogy meg akar halni, no, ezért ehetjük meg.
 
Hozzávalók: borjúszeletek (személyenként kettő finomság), tokaji bor, fokhagyma.
 
Elkészítése:
-          a szeleteket átkloffolom, megsózom
-          annyi fokhagymát török össze, amivel átdörzsölöm a hússzeleteket.
-          Átforgatom őket kevés zsiradékon, felöntöm kevés vízzel, párolom, párolom- aztán hozzáadom a bort, és megvárom, amíg a szaftja sűrű, a hús puha lesz, és tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr552091014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása