Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 10:40 mijemaja

Majonézes hússaláta

Címkék: reggeli saláta köret majonéz előétel #összes

Igazán annyiféleképpen készíthető, hogy nehéz mindet elmondani.

 A majonézes hússaláta összetevői általában:
Ami fontos:
-          - húsféle (és ebben az a jó, hogy mindenféle maradék – illetve evesben főtt hús tökéletes hozzá!!!)
-        -  majonéz – esetleg hozzá tejföl, joghurt, kefir, tejszín
-        - gyümölcsféle: alma, banán, kivi, avokádó
-        -  főtt zöldségféle: főtt krumpli, főtt leveszöldségek, borsó (mondtam, maradék felhasználásra tökéletes ez a hideg étel!!)
-         - nyers zöldségek: répa, zeller, uborka, a sokféle, többszínű és eltérő ízű paprikák, és egyéb nyers zöldség.
-         - Önállóan kiemelem a hagymákat: lila, fehér, vörös és zöld, hangsúlyosan fontos a snidling, mint metélőhagyma, és ugyancsak szuper a kevésbé ismert metélőfokhagyma is!!!!!!
-         - Zöldfűszerek: (a snidlingen és a zöldhagyma zöldjén kívül) szinte bármi ehető zöld. A borsikafűtől kezdve a kapron és az oregánón, a petrezselyemzöldön át a zamatos turbolyáig bármi jöhet bele.
-        -  Egy kis savanyúság: ecetes uborka, kovászos uborka, citromlé, reszelt citromhéj, kevés almaecet, borecet, stb.
    -  Fűszerek: só, bors, mustár, kapribogyó, stb.
 
A zöldségek darabolása tetszőleges: szálkásra, kockára, nagyobb darabokra egyaránt lehet vágni – és ettől mindig kicsit más lesz az egész textúrája, szerkezete, színe, állaga, íze stb.
 
Maradék csirkehús csípős ecetes paradicsommal és almával
Íme egy példa, amit a fenti képeken mutatok nektek, és ami igen hamar elfogyott, tehát finom volt:
-          levesben főtt csirkehús maradék
-          reszelt nyers répa
-          kockázott alma
-          citromlé (rögtön az almakockákra, nehogy megbarnuljanak készítés közben!)
-          egy csípős ecetes paradicsom igen-igen apróra vágva
-          majonéz
-          kevés tejföl lazítani, só, bors, és egy pici mustár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr462090950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása