Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.03. 13:43 mijemaja

Jóska féle tányérhús marhahúsból

Címkék: főétel előétel velőscsont aszódról #összes jóskasógortól mahahús

Jóska sógor az egyszerű levesben főtt húst is úgy ette, hogy cuppogott a gyönyörűségtől.

A boldogság és az elégedettség pont az egyszerű mindennapi örömök befogadásában és élvezetében rejlik, nem? Ráadásul utólag rácsodálkozhatok arra, hogy ez az intenzív életöröm jogos volt, nem tudtuk, milyen kevés időt kap a sorstól.
Mindenesetre Jóska sógor a leveshús evésének is megadta a módját – különösképpen, ha marhából, velős csonttal készítette. 
Előétel: Jóska sógor egy kis tányérra tette a pirított kenyér szeleteket, egy tálba a velős csontokat. Kiütötte a velőt, és azon forrón megkente vele a pirított kenyeret, s jóízűen elfogyasztotta.
Első fogás: Jóska megette a marhahúslevest tésztával.
Második fogás: jött a szintén levesben főtt tányérhús a tejszínes/tejfölös torma mártásával. Jóska sógor a  tányér közepére tette a levesben főtt zöldségeket, rá a húst, mellé az ecetes tormát és a tejszínes/tejfölös torma mártást.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr602195712
süti beállítások módosítása