Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.04. 13:23 mijemaja

Kínai tészta receptje egy kínai étteremben dolgozótól

Címkék: spagetti gomba főétel rizstészta leveszöldség #összes

Lányok, ti szerettétek nagyon a kínai „pirított tésztát”. Általában ezt vettem nektek, ha ott vásároltunk, és testvériesen meg is osztoztatok rajta.

Gondolkodtam, hogyan tudnám reprodukálni, de számomra elég idegen ez a kínai konyha, apátok nem is kedveli, szóval nem strapáltam magam a kísérletezgetéssel. Gyorsabb volt megvenni…

Ámde a jósors hozta ezt a recipét, figyeljetek és okosodjatok, jön az ipari kémkedés nagy titka, a kínai tészta receptje egy kínai étteremben dolgozótól:
 
Először elmesélte, hogyan készítik a kínai étteremben:
 
Husis tészta az nálunk nagyon "fapados " volt:
  1. 1. megfőzték a spagettit,
  2. 2. tettek rá olajat,
  3.  -          sötét szójaolajat is egy picit
  4.  -          sót,
  5.  -    és olajon pirított csirkehús csíkokat,
  6.  -          káposztacsíkokat,
  7.  -          fafül gombát,
  8.  -          reszelt répát.
3. Ezt jól összekeverték és ennyi. Semmi extra nem volt, de persze étterme válogatja.
 
Aztán elmondta, hogyan készíti ő:
 
  1. A megfőtt rizstésztát (spagetti is jó) wokban pirítom, de jó a serpenyő is. Közben szójaszószt öntök rá.
  2.  
  3. A lereszelt zöldségeket megpirítom és hozzákeverem a kész tésztához, majd 1-2 percet együtt pirítom még.
  4.  
  5. Bármelyik nagyobb üzletben kapsz szójaszószt, szoktam venni üveges babcsírát, bambuszrügyet is, amit ugyancsak hozzákeverek. (Lehet kapni kész mirelit wok-zöldséget is.)
 
A kínai kel adja a meghatározó ízét a szójaszószon kívül. Ezt a zöldséget nagyobb zöldségesben,igényesebb hipermarketben tudod beszerezni. A külső leveleit dobd ki,mosd meg a többit és szeleteld fel. A torzsáját már ne add bele...
 
Lányok, a jó tanácsokat továbbadtam nektek, lehet tanulni belőle, elvégre ez a ti kedvenc ételetek! Tényleg nagyon finom így.
 
Még egy megjegyzés: fafülgombát a Herbaházban, az Ázsia boltban, a Culináriákban kapni szárítva, de akár csipetkévl, pláne vargányával simán helyettesítettem!
 
Ezt a tésztát magában esszük, zöldséges tésztaként  – nagyon finom.
 
Szaftos húsokhoz extra köretként is jó lehet!!!
 
Ha spagettivel készítem, azt sós vízben kifőzöm, és úgí dobom a serpenyőbe pirulni.
 
Ám ha üvegtésztával készítem, azt nem kell főzni, ahogy ezen a képen is látjátok: beáztatom 4-5 perce langyos vízbe, és aztán mehet a serpenyőbe, fölötte szétmorzsolom, és máris jöhet a szójaszósz, pirulhat is a tészta!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr972198148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása