Lányok, ti szerettétek nagyon a kínai „pirított tésztát”. Általában ezt vettem nektek, ha ott vásároltunk, és testvériesen meg is osztoztatok rajta.
Gondolkodtam, hogyan tudnám reprodukálni, de számomra elég idegen ez a kínai konyha, apátok nem is kedveli, szóval nem strapáltam magam a kísérletezgetéssel. Gyorsabb volt megvenni…
Ámde a jósors hozta ezt a recipét, figyeljetek és okosodjatok, jön az ipari kémkedés nagy titka, a kínai tészta receptje egy kínai étteremben dolgozótól:
Először elmesélte, hogyan készítik a kínai étteremben:
Husis tészta az nálunk nagyon "fapados " volt:
- 1. megfőzték a spagettit,
- 2. tettek rá olajat,
- - sötét szójaolajat is egy picit
- - sót,
- - és olajon pirított csirkehús csíkokat,
- - káposztacsíkokat,
- - fafül gombát,
- - reszelt répát.
3. Ezt jól összekeverték és ennyi. Semmi extra nem volt, de persze étterme válogatja.
Aztán elmondta, hogyan készíti ő:
- A megfőtt rizstésztát (spagetti is jó) wokban pirítom, de jó a serpenyő is. Közben szójaszószt öntök rá.
-
- A lereszelt zöldségeket megpirítom és hozzákeverem a kész tésztához, majd 1-2 percet együtt pirítom még.
-
- Bármelyik nagyobb üzletben kapsz szójaszószt, szoktam venni üveges babcsírát, bambuszrügyet is, amit ugyancsak hozzákeverek. (Lehet kapni kész mirelit wok-zöldséget is.)
A kínai kel adja a meghatározó ízét a szójaszószon kívül. Ezt a zöldséget nagyobb zöldségesben,igényesebb hipermarketben tudod beszerezni. A külső leveleit dobd ki,mosd meg a többit és szeleteld fel. A torzsáját már ne add bele...
Lányok, a jó tanácsokat továbbadtam nektek, lehet tanulni belőle, elvégre ez a ti kedvenc ételetek! Tényleg nagyon finom így.
Még egy megjegyzés: fafülgombát a Herbaházban, az Ázsia boltban, a Culináriákban kapni szárítva, de akár csipetkévl, pláne vargányával simán helyettesítettem!
Ezt a tésztát magában esszük, zöldséges tésztaként – nagyon finom.
Szaftos húsokhoz extra köretként is jó lehet!!!
Ha spagettivel készítem, azt sós vízben kifőzöm, és úgí dobom a serpenyőbe pirulni.
Ám ha üvegtésztával készítem, azt nem kell főzni, ahogy ezen a képen is látjátok: beáztatom 4-5 perce langyos vízbe, és aztán mehet a serpenyőbe, fölötte szétmorzsolom, és máris jöhet a szójaszósz, pirulhat is a tészta!