Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.25. 20:35 mijemaja

Gombás nokedli

Címkék: tojás gomba köret vegetáriánus liszt tésztaköret

Ha rövid vagyok, akkor azt mondom: készítek igen apróra vágott és teljesen lepirított gombát, és belekeverem a nokedli tésztába.

Vagy készítek simán lepirított, fűszeres gombát, turmixolom, és úgy keverem bele a galuskatésztába.

 

Hát, most akkor nézzük részletesebben, hátha itt kezditek, nem a nokedlinél.

 

 

 

 

Hozzávalók:

-          5 púpos ek liszthez adok egy tojást, (a tojást lehet szűkebben számolni)

-          A végén egy-két ek  búzadarát is adok, hogy könnyebb legyen majd a galuska!!!

-          a családi létszámra tekintettel általában félkilónyi lisztből készítek galuskát

-          3-4 tojás minimum kell bele

-          2-3 ek darát szórok hozzá, és tejföl meg víz

 

 

Elkészítése:

 

1. Elkészítem a nokedlit:

Egy keverőtálban a darával elkevert liszt közepére ütöm a tojásokat, sózom és összedolgozom.

Közben adogatok hozzá vizet is, de nem sokat, 1 tojásra 2-3 ek-nyit, 1-2 ek tejfölt is adok bele.

A végén robotgéppel jól összedolgozom.- Idáig van a nokedli készítése.

 

A nokedli tésztát pihentetem fél órácskát.

 

2. Amíg a nokedli pihen és hidratálódnak benne a lisztszemcsék,  elkészítem a gombát: kevés zsiradékon, sóval, borssal pár percig párolom, majd teljesen zsírjára pirítom.

-          vagy így keverem bele a nokedli tésztába

-          vagy összeturmixolom, és úgy keverem hozzá a nokedli tésztához

 

 

 

3. Kiszaggatom bő sós lobogó vízbe a nokedlit.

 

Tálalás.

Illik hozzá bármi, de olyan finom magában is, hogy egy kis sajttal is elég.

 

 

 

Jótanács: ha több liszttel keményebbre készítem a tésztáját, akkor evőkanállal lehet belőle levesbe gombás galuskát készíteni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr934473499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása