Látjátok, ha hajszálvékonyra próbálom felvágni a fokhagymát, az olyan, mintha pikkelyes lenne, szeletelt mandulaszerű fokhagymapikkelyekkel díszíteném a paradicsomokat.
Ha nagyon gyorsan kell finom saláta, akkor jó ezt elkészíteni:
- A paradicsomot (1-2 darabot fejenként) felaprítom
- megszórom sóval, borssal,
- leöntöm olajjal, almaecettel
- és meghintem aprózott kaporzölddel, kis kapormaggal, és a szálkásan vágott fokhagymával.
Azonnal ehető! persze csak annak, aki szereti a fokhagymát is...
Egyébként kifejezetten keresem annak lehetőségét, hogy miként tudnék minél több fokhagymát megetetni veletek - elképesztően egészséges, antibakteriális a rossz bacik ellen, tele van jó anyagokkal: ásványi nyomelemekkel, vitaminokkal, jó a csontnak, a bélnek, a májnak egyaránt. Ezzel a pikkelyes módszerrel szinte észre sem veszitek, hogy simán megesztek pár szelet paradicsommal 1-2 gerezdet fejenként.