Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.25. 19:12 mijemaja

Grillázskrémmel töltött ostya azaz grillázsos nápolyi

Címkék: tojás édesség citrom vanília desszert vaj ostya nápolyi #összes

Ibi csikikrémes házi nápolyijának elkészítését már elmeséltem nektek.

 
Én néha grillázskrémmel is készítem, - persze ritkán, mert a grillázs – ha lehet, még édesebb, vagyis még jobban hizlal.
 
Viszont néha kell egy kis grillázsos nápolyi ahhoz, hogy elég szépnek lássam a világot. Olyankor készítek egyet a boltokban készen kapható ostyalapok segítségével.
 
 
 

 

Hozzávalók:
-          A szokásos bolti ostyalapok
-          Két-három  tojássárgája
-          5 ek porcukor, + vaníliás cukor egy tasakkal vagy pár csepp vanília aroma
-          5 ek kristálycukor
-          Egy húsz dkg-os vaj
-          10-15 dkg darált dió
-          Reszelt citromhéj nem lényeges, de szerintem jó bele, javít a negédességen
 
Elkészítés:
 
1. Kikészítem az asztalra az újságlapokat, arra a deszkát, mellé az ostyalapokat kibontva, ne kelljen később ezzel is időt vesztenem.
A citrom héját is megreszelem, érdemes előre elkészíteni!
2. Készítek egy krémet:
-          a tojás sárgákat 5 ek porcukorral és a vaj felével, tíz dkg vajjal teljesen sűrűre főzök (úgy, mint a krémeket!)
-          vízbe teszem az alját és kevergetem, és langyosan hozzákeverem a vaníliás cukrot vagy a vaníliaaromát, na meg a megreszelt citromhéjat.
 
 

3. Közben már elindítottam a grillázs készítését is:

-          5 ek cukrot egy lábasba teszek és világosbarnára megolvasztom.
-          Azonnal hozzáöntök 2-3 maréknyi darált diót, és elkeverem.
 
4. A krémhez adom a még forró, folyékony grillázst de nemcsak keverem, de töröm is a fakanállal, nem illő, hogy csomók maradjanak – ezt azzal is elérem, hogyha párhuzamosan csinálom a grillázst a krémmel, akkor a jó forró krém segít olvadni.
 
5. Az ostyákra kenem a meleg krémet.
Jöhet a szokásos nápolyi készítés: alulra ostya, rá krém, ostya, krém, felül ostya.
Itt egy picit megállok, mert ha ráteszem a szokásos deszkát könyvekkel, nehezékekkel, akkor a krém kifolyik.
 
Fontos! Nehezék tehát csak jóval később, a krém dermedése után lehetséges!!!!!!!!!!!
 
6. Ha ráteszem pár órával később és egy napocskát/éjszakát várok rá, akkor nagyon finom nápolyit ehetek…
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr464546381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása