Éppen csokipudingost készítek a képen, de a lényeg egyszerű:
- sütök palacsintát
- főzök pudingot (pudingporból), nem túl édesre cukrozom
- és megkenem vele a palacsintákat, feltekerem, porcukrozom és tálalom.
A pudingokat ízesíthetem bármivel – és így finomabb is, meglepőbb is lesz a palacsinta:
- a csokisat egy kis rummal vagy konyakkal, vagy még csokisabbá téve egy kis reszelt étcsokoládéval
- keverhetek hozzá gyümölcsdarabkákat
- adhatok hozzá édes morzsát, darált keksz őrleményt vagy csak morzsában durvára tört kekszet
Ha a puding vaníliás, higgyétek el, meggyszemekkel isteni! darált, pirított dióval, mandulával még inkább...
Ha vaníliás,barackos, tejszínes a puding, akkor bármilyen kompóttal, befőttel - egy kis tejszínhabbal egyszerűen fantasztikus...
Ha a puding epres, puncsos, tejszínes, vaníliás: akkor a piros gyümölcsök varázsolják el, eper, málna, szeder...
EGY RÉGI VÁLTOZAT a töltött-rakott casőben sült pudingos palacsinta:
Csobánkával csináltuk, s miután ő 27 éve meghalt, jó rég volt, valami újságban láttuk a képet, s az alapján újítottuk a pudingos palacsintát az alábbi módon:
Kellett hozzá egy teljes adag kész palacsinta (lehetett maradék is!), csokis és vaníliás puding! az egyiket, mondjuk a vaníliásat 1-2 dl tejjel többel készítettük, folyósabb volt ettől. A sütőt meg bekapcsoltuk, had melegedjen.
1. Megkentük a keményebb csokis pudinggal (1 tasakhoz 4 dl tej, 2 ek holland kakaópor, 2-3 ek cukor és összefőztük) a palacsintákat, összetekertük őket, és kb. 2 cm-es darabokra vágtuk. Beleraktuk állítva (csigás tekerést láttatva) egy nem túl mékly jánai tálba.
2. leöntöttük a vaníliás pudingos krémmel (ezért kellett, hogy folyósabb legyem, 1 tasakhoz 6 dl tej, 2-3 ek cukor, 1 vaníliás cukor kellett!)
3. Beraktuk a már meleg sütőbe, és 20-30 percet pirítottuk.
Utána tortaszerűen szeleteltük, tortalapáttal tettük a tányérra, kis tejszínhabbal díszítettük, és marhára meg voltunk elégedve a hiper szakács tudományunkkal, mert hogy ilyet akkortájt más nem csinált a környezetünkben...