Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.11. 21:22 mijemaja

Pudingos palacsinta

Címkék: tej desszert sütemények pudingpor palacsinták #összes

pud01.JPG

Éppen csokipudingost készítek a képen, de a lényeg egyszerű:

- sütök palacsintát

- főzök pudingot (pudingporból), nem túl édesre cukrozom

- és megkenem vele a palacsintákat, feltekerem, porcukrozom és tálalom.

 

A pudingokat ízesíthetem bármivel – és így finomabb is, meglepőbb is lesz a palacsinta:

- a csokisat egy kis rummal vagy konyakkal, vagy még csokisabbá téve egy kis reszelt  étcsokoládéval

- keverhetek hozzá gyümölcsdarabkákat

- adhatok hozzá édes morzsát, darált keksz őrleményt vagy csak morzsában durvára tört kekszet

Ha a puding vaníliás, higgyétek el, meggyszemekkel isteni! darált, pirított dióval, mandulával még inkább...

Ha vaníliás,barackos, tejszínes a puding, akkor bármilyen kompóttal, befőttel - egy kis tejszínhabbal egyszerűen fantasztikus...

Ha a puding epres, puncsos, tejszínes, vaníliás: akkor a piros gyümölcsök varázsolják el, eper, málna, szeder...

EGY RÉGI VÁLTOZAT a töltött-rakott casőben sült pudingos palacsinta:

Csobánkával csináltuk, s miután ő 27 éve meghalt, jó rég volt, valami újságban láttuk a képet, s az alapján újítottuk a pudingos palacsintát az alábbi módon:

Kellett hozzá egy teljes adag kész palacsinta (lehetett maradék is!), csokis és vaníliás puding! az egyiket, mondjuk a vaníliásat 1-2 dl tejjel többel készítettük, folyósabb volt ettől. A sütőt meg bekapcsoltuk, had melegedjen.

1. Megkentük a keményebb csokis pudinggal (1 tasakhoz 4 dl tej, 2 ek holland kakaópor, 2-3 ek cukor és összefőztük) a palacsintákat, összetekertük őket, és kb. 2 cm-es darabokra vágtuk. Beleraktuk állítva (csigás tekerést láttatva) egy nem túl mékly jánai tálba.

2. leöntöttük a vaníliás pudingos krémmel (ezért kellett, hogy folyósabb legyem, 1 tasakhoz 6 dl tej, 2-3 ek cukor, 1 vaníliás cukor kellett!)

3. Beraktuk a már meleg sütőbe, és 20-30 percet pirítottuk.

Utána tortaszerűen szeleteltük, tortalapáttal tettük a tányérra, kis tejszínhabbal díszítettük, és marhára meg voltunk elégedve a hiper szakács tudományunkkal, mert hogy ilyet akkortájt más nem csinált a környezetünkben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr34646457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása