Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.23. 22:09 mijemaja

szerb saláta azaz srpska salata

Címkék: saláta hagyma zöldség paradicsom paprika uborka zöldségek #összes Szerbiából balkáni konyha

szerbsaláta.JPGszerbsaláta_1.JPGApátokkal Bosznia és Horvátország felé is mentünk már át Szerbián, és ettük a szerb salátát az útmenti bodegákban, ami a nyár ajándéka arrafelé is.

-          Paprika

-          uborka,

-          hagyma,

-          paradicsom

 – egyenlő arányú zöldségekből felkarikázva és összekeverve = ez a szerb saláta, csak tálalás/fogyasztás előtt kell meglocsolni olajjal, megöntözni ecettel a hozzávalókat, és ez a szerb saláta.

(Ha feta sajtot is rászórok, rámorzsolok, ráreszelek, akkor SOPSZKA saláta lesz, ilyet is esznek a szerbek, a bolgárok, a macedónok…)

szerbsaláta1.JPGSrpska salata - az étlapról!

Gyermekkoromban a Galgamentén idehaza, - anélkül, hogy tudtuk volna, hogy ezt a szerbek „szerb salátának” hívják,- bizony hasonlót ettünk sima GEZEMICE salátaként, elvégre ha egyszerre érett az uborka, a paradicsom, a hagyma és a paprika – akkor azt miért ne ettük volna a nyár ajándékait egyben összeszecskázva?

A nagy különbség

-          egyrészt „pácolás”, mi sóban hagytuk állni, és leöntöttük a keletkező levét,

-          másrészt az öntet volt: Édes a felaprózott, besózott zöldségekhez cukros-ecetet öntetet készített, azzal locsolta meg.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr104673938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása