Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.06. 21:58 mijemaja

Cajun lepényhal igen csípősen

Címkék: halak sült főétel zöldségek csípős cajun fűszerkeverék #összes lepényhal

cajun hal csípősen.JPG

A Habanero paprika igen előkelő helyen áll a csípős paprikák élmezőnyében. Tamás azt mondta, már akkor is szappannal kell kezet mosni, ha megfogom.

Mostanában lehet ilyet kapni a tesco-ban, a „hapalenyo”, vagyis a japaleno na meg a rawit és egyéb kis hegyes csípős paprikák mellett, de persze überelve azok erősségét. Muszáj próbálgatnom a konyhában. Persze ha nincs ez a fajta, van más csípős, amit összevághatok, a Bosnyák téri piacon bőven lehet vásárolni... Ezeknek a csípőseknek sütve csökken az ereje – ehetővé válik, csípős marad, de élvezhető szinten, és az ételt is csak ízesen csípőssé teszi sütéssel.

Nézzük csak, mi kell a cajun fűszerkeverékhez

-          2 szelet lepényhalhoz 1 lapos ek édesnemes piros paprikát teszek egy tálkába,

-          ½ -½ ek őrölt koriandert, fekete borsot, kakukkfüvet, oreganot

-          ½ kk római köményt, pici őrölt zöld kardamom magot keverek hozzá,

-          1 lapos ek fokhagymapor is kerül bele

-          Nem teszek bele őrölt erős paprikát, hiszen rákarikázom majd a csípős erős paprikát

-          Végül az egészet összekeverem.

-          A száraz fűszerekhez a bolti keverékbe hagymaport is tesznek, ilyen nekem ritkán van a konyhámban, kihagytam, de vastagon felkarikázott vereshagymát tettem a hal mellé sülni.

Ezzel a keverékkel átdörzsölöm a halszeleteket, rájuk pakolom a lehető legvékonyabbra szeletelt csípős paprikakarikákat is, aztán az egészet egy jénaiba teszem.

Mellé szórok zöldségeket:

-          koktélparadicsomokat

-          fehér répa csíkokat

-          vereshagyma karikát

-          uborkaszeleteket (cukkini, padlizsán is jó!)

Kevés olajjal leöntöm a halszeleteket, majd az előmelegített sütőben megsütöm őket 20-30 perc alatt, nagy tűznél.

A vele sült zöldségekkel megvan a köret- tálalhatom is - komplett ételként! kenyér nélkül...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr994823894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása