Dávid küldte el egy kedvenc levesét. Dorisz nézi: Jéé, ezt én is próbáltam! Ez a mozzarella sajtos zöldborsóleves! S te is hallowenre készítetted a gyermekednek?- kérdeztem. Nem, arra sima paradicsomlevest hoztam össze szemgolyó formájú habcukrokkal – a srácoknak nagyon bejött!!!
Nézzétek hát, hogyan készítette el Dávid ezt a nyúlós zöld levest, aztán Dorisz is referálhat…
Nagyon szeretek Nigella receptjei alapján főzni. Egyszerűek, nagyon finomak, és hihetetlenül távol vannak bármitől, amit fogyókúrásnak nevezhetünk. Ráadásul szeret mindent, ami csokis, tömény, bőséges. Szóval én meg a kajáit szeretem – enni és elkészíteni egyaránt. Az alábbi recept is tőle származik, eredetileg egy halloweeni menü része, a véres-beles krumplival és boszorkányhajjal együtt. Darabos, és kicsit nyúlós leves, de nagyon finom – bár neve és bizonyos tulajdonságai miatt konzervatív vendégek érkezésekor nem javasolt.
Hozzávalók:
2 nagyobb mozzarellagolyó (kb. 2×100g)
1 csomag újhagyma zöldje
Elkészítés:
A hagymáról levágom a felső, zöld részét, a többit pedig elteszem későbbre, különböző célokra – például megenni reggelire.
A borsót felteszem főni a csontlében. Ha elérte a forráspontot, alacsonyabbra veszem. Azért is szeretek krémlevest csinálni, mert büntetlenül sz*rrá lehet benne főzni mindent.
Ha a borsók kellően puhák (kóstolni kell pár szemet), mehet bele a feldarabolt mozzarella, amit összeforralunk, amíg el nem oszlik egyenletesen.
Ezután összeturmixolom az egészet, és kész is van. Ha a fogás gyerekeknek készül, és rá akarunk úszni az extranyúlós állagra, érdemes a két lépést (sajtbele és turmix) felcserélni. Valahogy így néz ki, ha készen van: (Dávid borsótésztával készítette, ahogy látom, de halloweenre érdemes a Dorisz féle szemformájú vattacukrot elővenni…vagy valami penészgolyónak látszó levesbetétet, nem?)