Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.06. 12:34 mijemaja

Zöldborsókrémleves Dávidtól – Nigella takonylevese

Címkék: leves halloween zöldborsó mozzarella #összes zöldség krémlevesek zöldséglevesek Nigella Dávid konyhája Dávidtól

takonyleves3.JPG

Dávid küldte el egy kedvenc levesét. Dorisz nézi: Jéé, ezt én is próbáltam! Ez a mozzarella sajtos zöldborsóleves! S te is hallowenre készítetted a gyermekednek?- kérdeztem. Nem, arra sima paradicsomlevest hoztam össze szemgolyó formájú habcukrokkal – a srácoknak nagyon bejött!!!

Nézzétek hát, hogyan készítette el Dávid ezt a nyúlós zöld levest, aztán Dorisz is referálhat…

Nagyon szeretek Nigella receptjei alapján főzni. Egyszerűek, nagyon finomak, és hihetetlenül távol vannak bármitől, amit fogyókúrásnak nevezhetünk. Ráadásul szeret mindent, ami csokis, tömény, bőséges. Szóval én meg a kajáit szeretem – enni és elkészíteni egyaránt. Az alábbi recept is tőle származik, eredetileg egy halloweeni menü része, a véres-beles krumplival és boszorkányhajjal együtt. Darabos, és kicsit nyúlós leves, de nagyon finom – bár neve és bizonyos tulajdonságai miatt konzervatív vendégek érkezésekor nem javasolt.

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó

2 nagyobb mozzarellagolyó (kb. 2×100g)

1 csomag újhagyma zöldje

1,5 l csontlé, vagy 2 leveskocka

Elkészítés:

A hagymáról levágom a felső, zöld részét, a többit pedig elteszem későbbre, különböző célokra – például megenni reggelire.

A borsót felteszem főni a csontlében. Ha elérte a forráspontot, alacsonyabbra veszem. Azért is szeretek krémlevest csinálni, mert büntetlenül sz*rrá lehet benne főzni mindent.

Ha a borsók kellően puhák (kóstolni kell pár szemet), mehet bele a feldarabolt mozzarella, amit összeforralunk, amíg el nem oszlik egyenletesen.

 Ezután összeturmixolom az egészet, és kész is van. Ha a fogás gyerekeknek készül, és rá akarunk úszni az extranyúlós állagra, érdemes a két lépést (sajtbele és turmix) felcserélni. Valahogy így néz ki, ha készen van: (Dávid borsótésztával készítette, ahogy látom, de halloweenre érdemes a Dorisz féle szemformájú vattacukrot elővenni…vagy valami penészgolyónak látszó levesbetétet, nem?)

takonyleves2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr274822410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása