Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.11.13. 22:27 mijemaja

Palóc paprikás krumpli

Címkék: krumpli tejföl zöldbab egytálétel főétel szalonna #összes Édestől Aszódról

palóc paprikás krumpli1.JPG

Azt hiszem tudjátok a választ: tejföl és zöldbab kerül bele, és egyből palóc lesz a tótból…

Előkészítésként:

  • 6-8 db közepes krumplit megpucolok, felkockázom, vízbe teszem.
  • Pár marék zöldbabot is előkészítek
  • 1-2 csík szalonnát felkockázok vékony kis darabokra, ha van - pár karika kolbász, virsli is jó
  • Egy-két fej hagymát nagyon apróra felvágok
  • Pár gerezd fokhagymát is összetörök
  • kikészítem a fűszereket: 1 ek köménymag, só, bors,  piros paprika
  • egy csípős paprika, paprika, paradicsom 1-2 db
  • csipetkéhez liszt, víz, tejföl a végére is

A felkockázott szalonnát serpenyőbe teszem, kiolvasztom, (ha van kolbász, azt is beleszelek pár karikával).

Aztán jön Édes tót fűszerezése: 1 lapos ek egészben köményt szórok bele, és megvárom, mígnem szépen elkezdenek pattogni.

Közben mellé teszek pár gerezd fokhagymát felvágva, és ha már pattog, akkor hozzáadom a jó sok aprózott hagymát, had legyen jó sűrű tőle a szaft.

Belevágok egy csípős zöld paprikát is. (Ha nincs, akkor csípős paprikakrémet adok bele.)

Sózom, és borsozom. Kavargatom szép lassan, kicsi tűznél.

Amikor a hagyma aranysárga, akkor megszórom paprikázom 1 ek pirospaprikával, és jöhet a krumpli, jöhet a zöldbab.

Elkeverem, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Édes szerette benne a csipetkét, azt is beleszaggathatok.

Kerüljön bele egy-két paprika, 1-2  szem paradicsom, mert ez jót tesz a paprikás krumplinak.

Ha a krumpli megpuhul, akkor a többi is készen van- jöhet bele a tejföl, de elég 1-2 evőkanállal. Elkeverem benne, összeforralom és kész, azonnal tálalható.

palóc paprikás krumpli2.JPGMi így mezítlábasan, kenyérrel ettük (nagyapám bicskával még bele is kockázta a kenyeret!!), de mostanság kis virsli, kolbász, kakastaréjra sütött szalonna is jön vele minálunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr734906012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása