Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.01. 09:30 mijemaja

Gábor finom sült fokhagymás disznócombja

Címkék: sült fokhagyma főétel disznóhús húsok disznócomb #összes Gábortól

fokhagymás disznócomb 1.JPGfinom sült disznócomb Gábor.JPGTalán emlékeztek rá, ez volt az a hús, amiről először Tamás mesélt nekünk. Gáborék vendégségbe hívták első közös albérletükbe Tamásékat. (páros randi, hűűűű), és Gábor ki akart tenni magáért, elkészítette ezt a húst. Karácsonyra már ezt hozta a batyus összejövetelre, és alig maradt két kis darabka fotózni, a többit megette a vacsoranép. Talán ha mostanság, amikor már első saját otthonukba készülnek, és lesz lakásavató, akkor is ez lesz a főfogás… Kérdeztem is, hogyan készíti.

Gábor se tagadhatja le a főztjéről Édesanyám hatását. A „Gábor finom sült disznócombja” először is azért comb, mert Édes mellett ezt szokta meg, másodszor azért, mert nemcsak anno, még most is ez a lapocka után a legolcsóbb disznóhús, végül pedig azért, mert ízletes ételeket lehet készíteni belőle, pl. ilyen finom sülteket.

Hozzávalók:

  • egy kilónyi szép darab disznócomb
  • 1-2 fej fokhagyma, só
  • Páchoz: 1-2 fej fokhagyma, bors, bazsalikom, oregano, őrölt kömény, olaj Ezzel bekenem mindenütt a húst, a szeletek között is.

Elkészítéséhez íme Gábor útmutatása (telefonos segítség is van!):  

Ehhez a húshoz kell a friss disznócomb, és kell egy igen jó kés, nekem is elég nehezen sikerült szereznem, de már hozzájutottam egy XX késhez,- mondta Gábor.

A  húst deszkára teszem, és amilyen vékonyra csak tudom, egy centi híján felszeletelem.

Minden szelet közé berakok egy fél fokhagymát (ennyi fokhagymát tipikusan a tótok használnak, családunk vére, nem tagadhatja le…), és bekenem a pácommal.

A páchoz megpucolok egy csomó fokhagymát, összenyomom, és elkeverem minden fűszerrel: borssal, bazsalikommal, oregánóval,őrölt köménnyel, valamint ami van még ezen kívül otthon. Annyi olajat keverek hozzá, hogy jól kenhető pép legyen.

Ezzel bekenem mindenütt a húst, a szeletek között is.

finom sült disznócomb készítése Gábortól.JPGMásnap előveszem, megszórom sóval és tepsibe teszem. Lefedve sütöm vagy fél órát, aztán még másfelet feedő (fólia) nélkül. Nem nagy tűzön, 170 fok körül sütöm ilyen hosszan.

Ha tudom, hogy lesz olyan, aki nem szereti túl fűszeresen, akkor a húsok közé nem teszek külön fokhagymát, vagy kétfélét készítek….

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr474940880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása