Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.08. 19:28 mijemaja

Dalma bögrés joghurtos sütije

Címkék: joghurt desszert sütemények #összes Dalmától bögrés sütik

bögrés joghurtos süti Dalmától.JPGDalma hihetetlenül kis konyhájában süteményt tekintve a családban mindenkit leelőzött, varázsol a kis sütőjében! Igyekszünk sokat dicsérni, mert akkor könnyebben kapunk kóstolókat. A családi batyus ünnepi vacsorák fénypontja is általában az ő sütis kosara, karácsonyi sütijéből is itt ettem először, le is fotóztam, és azóta is kérem a receptjét. Kaptam, újabb bögrés joghurtossal alátámasztva, hogy ez jó süti.

„Ó, ez csak egy bögrés süti!”- mondta.

Nem, az nem”Ó”, az a süti komoly megbecsülést érdemes.

  • egy bögre cukor
  • 2-3 tojás
  • 2bögre, azaz 2 db 2 dl-es joghurt
  • 2 bögre liszt (én hajlok a háromra, úgy kiadósabb és számomra nem lett fojtósabb)
  • 1 sütőpor
  • 1-2 vaníliás cukor és 1-2 citrom reszelt héja (van citromos vaníliás cukor is!)
  • 1-2 ek olaj
  • 1-2 ek rum
  • 1-2 ek citromlé sem árt
  • Fél kg gyümölcs vagy 1 üveg befőtt
  • Opcionálisan: 1-2 marék dió/mák/mogyoró/mandula

Elkészítése: 

  1. Egy tálba kezdem beleszórni: beleütöm a tojást, beleszórom a cukrot, vaníliás cukrot, jöhet a vaníliás cukor, citromhéj és vagy kézzel keverem habosra, vagy robotgéppel. (Ha nem joghurtos, hanem tejes, akkor a margarint is  ideszeletelem, és jó habosra keverem együtt).
  2. Jöhet a joghurt és az olaj (vagy a tej!).
  3. Beleöntök pici rumot, Édes nem hagyta ki az ilyen kevert bodagokból sosem, azt mondta, könnyebb lesz a tésztája.
  4. Beleszitálom a lisztet és a sütőport is, folyamatos keverés mellett.
  5. Jó sűrű nokedlitésztaszerűséget kapok: ebbe forgatom az aktuális gyümölcsöt (külön részletezem majd nektek a belevalók széles tárházát!).
  6. Közepes, kikent és kivajazott sütőbe öntöm, de kipróbáltam sütőpapírral – úgy is működik, gondolom, szilikonos forma is jó lenne hozzá.
  7. A  sütit nem szabad vastagnak önteni: 1,5-2 cm elég belőle. Kicsit emelkedik, de nem sokat.
  8. Előmelegített forró sütőbe teszem. Sütésidő: 20 perc magasabb hőfok, 20-25 perc alacsonyabb. Próba!

Kivéve még melegen lehet és -nekem- érdemes is! porcukrozni, de anélkül is ideális teasüti, tejeskávé kísérő.

Joghurt és az olaj helyett egy bögre tej és 10 dkg vaj is lehet a bögrésben!

Nézzük az ízesítéseket a gyümölcsből:

  • meggy a legegyszerűbb, de figyeljetek oda a kimagozására, szegény keresztapátok, azt hitte, eltörik a foga egy bent felejtett magocskától. Én is hallottam, hogy valami ropog a foga alatt, mondtam neki, tettem bele cukrozott mogyorót, biztosan azt ropogtatja….hát, az volt a meggymag.
  • Almával: reszelve, jól kinyomkodva, citromlével, reszelt citromhéjjal és fahéjas cukorral elkeverve
  • Almakockákat citromlébe és fahéjas cukorba forgatva
  • Durvára tört (netán meg is pirított!) dió a tésztába, és a süti tetejére elfektetve a vékonyra szelt, fahéjas cukros almaszeletek:
  • Ez utóbbi körtecsíkokkal is finom!
  • Fahéjas szilvakockák a sütibe…
  • Dalma kókuszosan is készítette
  • Mogyorósan is hozott már kóstolót!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr844954878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása