Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.12. 13:44 mijemaja

Csirkedarabok savanyú káposzta ágyon sütve

Címkék: egytál sült savanyú káposzta főétel szalonna csirkehús húsok #összes

csirke savanyú káposztával sütve 1.JPGSimán sóztam, fokhagymáztam, kevés olajos savanyú káposztával burkolva megpároltam, végül a káposzta tetején megpirítottam a csirkedarabokat. Egyszerű, omlós ételt kapok – ha a káposzta kevés, vagy túl fogyókúrás köret, akkor a legcélszerűbb a tepsi aljára egy réteg rizst teríteni, sózott, kétszeres mennyiségű vízzel leönteni, s arra tenni a húst, majd a káposztát.

Kényelmes, szinte nincs vele munka, egytál ételnek minősíthető, mert egyből megvan a köret is, s még egészséges is, mert a savanyú káposzta probiotikum, szerintem még sütve is.

(Majdnem úgy készítem, mint Jóska sógor a sajttal töltött csirkemellét, csak épp nem bajlódok a töltögetéssel, nem formában sütötm, és a végén a káposzta tetején pirítotom meg a csirkedarabokat. Azt is mondhatnám, hogy a savanyú káposztás tarjához hasonlóan sütöm, de nem azzal az ízesítéssel.) 

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • Fejenként egy szebb darab csirke (kinek a comb, kinek a mell)
  • Só, fokhagyma, 1-2 ek olaj

csirke savanyú káposztával sütve 2.JPG 

Elkészítése.

Ha rizses köretet akarunk, akkor, - ahogy az előbb elmeséltem- a tepsi aljára szórom a rizst, és leöntöm kétszer akkora mennyiségű, kellemesen sózott vízzel.

Most jön a csirkehús: megsózom, átdörzsölöm fokhagymával. Leöntöm forrósított 1-2 ek olajjal.

Beborítom a csirkét a savanyú káposztával, ráöntök ½-1 dl káposztalevet (ha nincs, vagy túl sós, túl savanyú, akkor higítom, vagy kovászolt levet használok, netán simán vízzel öntöm le).

A tepsit beteszem a sütőbe lefedve - had párolódjon.40-50 perc múlva  kijön a sütőből az illata. Akkor kiveszem a csirkedarabokat, a káposztára fektetem őket, és szalonnacsíkokat teszek rájuk. Így még jobb lesz az ízük s nem is égnek meg, a szalonna kisült zsírja meg csodákat művel a káposztával.

Visszateszem fedő nélkül a tepsibe – mire a szalonnacsíkok megpirulnak, a hús is elkészül, megpirul.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr815013854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása