Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.11.09. 20:35 mijemaja

Mogyorókrémes vagyis nutellás palacsinta apátok kedvére

Címkék: desszert sütemények palacsinták mogyorókrém #összes Nutella

nutellás palacsinta.JPGElismerem, ennek elkészítése nem nagy kunszt. Mentségemre szóljon, hogy ez egy családi szakácskönyv, és megőrizzük benne azokat, amiket nagyon szeretünk. Hát, talán ez az egyetlen olyan palacsinta, amelyet apátok mindig megeszi, vagyis ahhoz képest, hogy nem nagyon szereti az édességet, azon belül kifejezetten nem szereti a palacsintát – hát, szóval ehhez képest ez a nutellás palacsinta bármikor jöhet az asztalra, számára a No1.

Elkészítése: 

  1. Megsütöm a palacsintát („Alap palacsinta receptjét leírtam – most nem részletezem)
  2. Megveszem a nutellát a boltban (csak ezt vehetek – akár a Nike után a Niki, Nika és egyéb kínai  gyártmányok megtévesztenek, itt is van mindenféle gyanús alternatíva, a múltkor épp kikacagtatok a Nutoka fedőnevű álnutella miatt. A nutellát egyébként a poharai miatt is szeretem, abból iszunk mi, a nagyobb család és a vendégek, egyedül a bort tiszteljük meg borospohárral…)
  3. Megkenem vele a palacsintát, összetekerem,
  4. és semmi lacafaca, kész az egyik alappalacsintánk! Semmi nem kell hozzá. Szósz, öntet, tejszínhab – kalória van elég a nutellában, nem dúsítjuk.

Hozzávalókkal kár kinevettetnem magam, de tessék: palacsintatésztához liszt, tojás, tej, szódavíz, só, a nutella a töltelék. Ehhez még porcukor sem kell a tetejére! hizlalni elég a nutella.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr285622380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása