Csak érett, puha mangóból az igazi! Ha kemény, ha zöldes = karamellizálom köretnek sültekhez, halhoz vagy csatnit készítek banánnal, almával, hagymával belőle...
A mangó igen finom összeturmixolva, de elég drága, viszont szerencsére elég intenzív az íze ahhoz, hogy almával (banánnal, körtével, barackkal - vagy épp eperrel!!!!) „hígítani” tudjam, és így kiadósabb legyen.
a.) A mangót meghámozom, feldarabolom, és egy kevés fűszeres-cukros (mézes) vízben pár percig párolt almával összeturmixolom.
Mindkét esetben csak jót tesz neki 1-2 narancs beleaprítva, vagy belefacsarva.
c.) mangóhoz egy kis maradék epret vágok, beleaprítok egy banánt, ráfacsarom fél citrom és két narancs levét – és összeturmixolom.
Apátoknak talán ez a gyümölcs-krémleves ízlett a legjobban! (Felső képen jobbra!)
De készítettük a mangó krémlevest almával, naranccsal összeturmixolva – és kivi, banán szeletekkel tálalva, mentával díszítve. (Görög bazsalikommal azért szeretem díszíteni, mert annak van egy különleges zamatos fűszeres aromája: átmenet a menta, az oregano, a bazsalikom között. Pont illik az ilyen extra ízű gyümölcsös krémlevesekhez!)