Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.09. 07:57 mijemaja

Pirítóskenyér fokhagymával

Címkék: reggeli kenyér fokhagyma #összes

Gyakran esszük ezt az egyszerű, népi reggelit.

- Felszeletelem a kenyereket nem túl vékonyra, nehogy kiszáradjon pirításkor, és jólesik levágni a kenyérhéjat is néhanap, mert úgy könnyebb harapni...
- A kenyeret a pirítóba teszem, beállítom, mennyire süsse meg. Kivéve azon forrón átkenem a fokhagymával, mennél jobban elkopik, annál fokhagymásabb, vagyis egészségesebb lesz a kenyér.
Megkenem: zsírral, vajjal, margarinnal, tejföllel, krémekkel (sajtos, pesztós, avokádós) – és megesszük.
A második képen baloldalt éppen sajtos kapros krémmel kentem meg a kenyeret.
 
 
Pesztós pirítós kenyér
 
Elkészítem a pesztót, és nemcsak tésztával esszük, hanem pirítós kenyérrel is!!
 
 
 
Avokádós pirítós kenyér
 
Nagyon szeretitek!! Ha kész az avokádókrém, általában így esszük: alig megpirított kenyérszeletekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr642068087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása