Gyakran esszük ezt az egyszerű, népi reggelit.
- Felszeletelem a kenyereket nem túl vékonyra, nehogy kiszáradjon pirításkor, és jólesik levágni a kenyérhéjat is néhanap, mert úgy könnyebb harapni...
- A kenyeret a pirítóba teszem, beállítom, mennyire süsse meg. Kivéve azon forrón átkenem a fokhagymával, mennél jobban elkopik, annál fokhagymásabb, vagyis egészségesebb lesz a kenyér.
Megkenem: zsírral, vajjal, margarinnal, tejföllel, krémekkel (sajtos, pesztós, avokádós) – és megesszük.
A második képen baloldalt éppen sajtos kapros krémmel kentem meg a kenyeret.
Pesztós pirítós kenyér
Elkészítem a pesztót, és nemcsak tésztával esszük, hanem pirítós kenyérrel is!!
Avokádós pirítós kenyér
Nagyon szeretitek!! Ha kész az avokádókrém, általában így esszük: alig megpirított kenyérszeletekkel.