Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.11. 12:42 mijemaja

Kubai fekete babból főzelék

Címkék: köret főzelék bab főétel #összes kubából

Kubában a feketebab (a frijoles negras) olyan, mint nálunk a „gulyás”, vagyis nagyon kubai ételről van szó.

 
Amerre jártunk, mindenütt lehetett enni a vendéglő őseként kialakult helyi családi kifőzdékben.
 
  1. Veszem a fél kilónyi babot, és beáztatom egy napra.
  2. Másnap leöntöm az áztatóvizét, annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni.
  3. Teszek mellé: egy fej hagymát, pár szem fokhagymát, egy csípős zöldpaprikát, belekockázok egy kis fehér répát is, és belefőzök egy krumplit is.
  4. Fűszerezem: sózom, borsozom, egy-két babérlevelet teszek hozzá, esetleg 1 tk szárított oregánót is beleszórok, 1kk köményt, római köményt vagy szegfűborsot is adhatok hozzá.
  5. Puhára főzöm lassú gyöngyözéssel, (50-60 perc elég) hozzá.
  6. Kidobálom belőle a hagymát és a többi ízesítőt, ami nem kell bele (krumpli, paprika).
  7. Sűrítem: a péppé turmixolt krumplival.
  8. Tálaláskor citromlével savanyítom.

     
Ehető magában, egy kis zöldhagymával, snidlinggel.
 
De finom pörkölttel is, vagy sonkával, ahogy a babfőzeléket.
Az íze hasonló, csak a színe szokatlan…
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr902074022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása