Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.16. 13:39 mijemaja

Báránygerinc fűszeres paradicsomos mártásban

Címkék: bárány paradicsom fokhagyma főétel #összes

Az erőteljes húsoknál számít a pácolás: higgyétek el, megéri, utána sokkal finomabb, porhanyósabb lesz a hús. Báránynál 1-2 nap elég a pácolódáshoz.

A paradicsomos fűszeres pác összetétele:
-          1 ek szója
-          2-3 ek paradicsompüré
-          5-6 gerezd szétnyomott fokhagyma
-          1 ek méz
-          2-3 ek olaj
-          Kisebb csokor kakukkfű
-          Só, bors, köménymag
-          Egy citrom leve
 A báránygerinc szeleteket bekenem vele, állni hagyom 1-2 napot, de ha csak 2 óra van – akkor annyit.
 
Sütőbe teszem, felöntöm egy kevés vízzel, vörös borral, levessel – és beteszem sülni.
Lefedve egy óra, aztán annyi, amennyi idő alatt megpirul. Vigyázzatok, nagyon könnyen odaég a paradicsom miatt!
 
Érdemes a fedő levétele után krumplit szórni a hús mellé – mire a hús megpirul, a krumpli is megpuhul, és átveszi ezt a kellemes fokhagymás-paradicsomos- kakukkfüves aromát.
 
Ha viszont nem ég oda, nagyon finom, pikáns húst kaptok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr72086154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása