Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 11:11 mijemaja

Karfiol pongyolában

Címkék: főétel karfiol rántott #összes

Előkészítésnél a karfiolt rózsáira szedem és pár percig forralom sós vízben, majd leszűröm és lecsöpögtetem (A főzővíz egyik része jó lesz leveshez/főzelékhez.)

 
A „pongyoláshoz” sűrűbb palacsintát készítek:
-          felverek 2-4 tojást, sózom, fűszerezem (borssal, reszelt szerecsendióval, reszelt sajttal, zöld petrezselyemmel, magocskákkal stb. ízesíthetem),
-          és folyamatos keverés mellett beleszórom a lisztet.
-          Hígítom kevés tejjel, szódavízzel és kevés tejföllel lágyítom.
 
Elkészítés: előveszem a karfiol rózsákat, és szépen sorjában belemártom a palacsintatésztába, onnan egyből ugrasztom a forró és bőséges olajba.
Megsütöm minden oldalukon a pongyolás karfiolrózsákat, majd rácsos tálkába, szalvétára szedem ki őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr782091080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása