Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 11:09 mijemaja

Rozmaringos fasírozott

Címkék: főétel rozmaring fasírt #összes

Amikor fasírozott féleséget készítek, vagy a húsnak kell elegendően zsírosnak lennie, vagy bele kell a süléshez s így a jó ízhez szükséges zsiradékot vinnem.

Ráadásul az is fontos, hogyha elég zsíros a fasírtmassza, akkor nem kell külön zsiradék a sütéshez – elég, ami benne van, ahogy a palacsintatésztába is belekeverem az olajat, és csak az első palacsintához olajozom meg a palacsintasütőt.
Szeretem a fűszeres olajokat, erről már többször is szóltam – és el is kell őket használnom, mielőtt a bennük lévő fűszerágak bomlásnak nem indulnak. (Tudnak ilyet csinálni… azóta nem sajnálom időben felhasználni a fűszeres olajokat, addig biza spóroltam velük.) 
Nos, ezt a kettőt hozom össze a fűszerolajos fasírozottakban!
 
A darált húst a sóval és borson, néminemű fokhagymán kívül a fűszeres olajjal és az aprózott fűszerágacskákkal keverem össze – formázom nedves kézzel, rárakom a sütőlemezre, megsütöm és ilyen szép lesz.
No persze az nem látszik a képen, de nagyon finom lesz, ízes az illatos rozmaringdarabkáktól, ha éreznétek a képről az illatát, fel is vennétek onnan- olyan finom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr672091070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása