Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 11:06 mijemaja

Szarvaspaprikás mustárral

Címkék: főétel szarvas vadhús #összes

Hozzávalók:

-          kilónyi szarvashús
-          Szalonnazsír vagy szalonna a zsírsütéshez,
-          2-3 nagy hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
-          Fűszerek: só, bors, kömény, paprika, csípős paprika, babér, majoránna, 3-4 borókabogyó (tudjátok, Attila szerint!)
-          1 dl tejföl, 1 ek liszt
-          1 tk mustár
 
Elkészítem a szarvaspörköltet.
-          Szalonnazsírra dobom az összevágott hagymát, kevés összenyomott fokhagymát, paprikázom, jöhet a húskocka – aztán pörkölgetem, pörkölgetem,
-          és aztán jöhet a lecsóhangulat: fűszerezem (só, bors, kömény, babér, esetleg majoránna, oregano), kevés paprika, paradicsom, erős paprika.
-          Vízzel vagy vörösborral, netán vízzel hígított vörösborral felöntöm és puhára párolom.
 
 A pörkölt után jön a paprikás elkészítése:
-          puha pörköltet felöntöm jó sok tejföllel,
-          összeforralom,
-          hozzáadok egy kis finom mustárt, elkeverem és
     kész is a szaftos szarvaspaprikás.
 
Pikáns, savanykás, kellemes ízű szaftos húst kapok a végére, ami nagyon finom rizzsel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr182091046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása