Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 14:08 mijemaja

Mini kukorica taco tálcák

Címkék: reggeli főétel kukorica taco #összes mexikóból

Vesz az ember egy dobozzal, hónapokig eláll, és ha váratlan vendégek jönnek, akkor a kicsi tálcákat előveszem, rájuk dobáljuk a hűtő és a kamra maradékát, és töltve megesszük.

 
  1. salsás-sajtos változat (TEX-MEX recept):
-        -  a kis kukoricatálka aljára öntök 2 ek salsaszószt
-         -arra sajtos-tejfölös keveréket öntök (ebbe bármit teszek: mindig teszek bele fokhagymát, néha reszelt hagymát, zöldfűszereket, reszelt répát stb.)
-         - Eddig az alaprecept, de tehetek bele bármit, zöldségdarabkákat és főként: felvágottakat - pl. sonkacsíkok nagyon illenek a sajtos-tejfölös öntet alá!!!
-         - 3 perc alatt inkább alacsony, mint közepes tűznél átpirítom a sütőben (vagy ráolvasztom a mikrosütőben)
 
  1. húsos változat:
-        -  fűszeres darált húsos-paradicsomos húst készítek egy kis pirított hagymás alapon
-          - sózom, borsozom, lepirítom, a vége felé bármilyen apróra kockázott zöldséget hozzákeverek
-        -  ezzel a raguval kenem meg a tálcát, öntök rá salsa szószt, esetleg egy kis reszelt sajttal megszórom, átpirítom és kész is.
 
  1. salsa partis változat:
-        -  mindent kirakok,
-         - és mindenki azt pakol a kukoricatálkájára, amit csak akar, és vagy megpirítja a mikroban, vagy nem – és megeszi.
  1. avokádó-paradicsom-mozzarella változat:
-          a kis kukoricatálka aljára öntök 2 ek salsaszószt
-          felkockázom a hozzávalókat, rászórom a tálkára, tehetek hozzá zöldfűszert (szórhatok bele sonkát, maradék húskockákat is)
-          és pár percet pirítom sütőben
 
 
Amikor tálalom, teszek mellé kínálva bármit, ami van otthon, és még ezekkel is megszórhatjuk magunknak:
 
-      -    maradék nyers zöldségeket összeaprítva
-       -   salátákat összetépve, aprólevelű fajtákat, – mint pl. a madársaláta- egyben hagyva
-       -   olajbogyókat
-        -  savanyú paprikát, pl. pepperonit, savanyú káposztát
-          reszelt sajtot, stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr482098023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása