Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 13:51 mijemaja

Szarvas paradicsomos mártásban

Címkék: paradicsom főétel szarvas vadhús leveszöldség #összes

Ez az egyik legfinomabb, legegyszerűbb szarvashús.

Ráadásul utána többféleképpen „bolondíthatom”:
-          átforgatok olajon jó sok összenyomott fokhagymát, ezzel ízesítem
-          gombával pörkölöm át
-          tárkonnyal illatosítom, stb.
 
 
A húst előkészítem (lehártyázom, felvágom).
A vadfűszereket olajban átpirítom, majd ezt az olajat a fűszerekkel együtt lehűtve ráöntöm a hússzeletekre.
Zárt edényben 2-3 napig pácolom, - de időnként átforgatom ám azért a húst!!
 
A pácolajból leöntök keveset egy edénybe, rádobok egy  hagymás-zöldséges keveréket (akár pépként, akár csak aprózva): vöröshagyma, répa, fehér répa, esetleg fokhagyma egy kevés.
Átpirítom alaposan.
 
 
Adok hozzá paradicsomsűrítményt (sk paradicsommártást, stb.) is.
Aztán beleforgatom a húst, és pirítom, pirítom, pörkölöm. Amikor már minden hússzelet színt váltott, akkor nyakon vágom jó sok paradicsomlével vagy vízzel elkevert paradicsomsűrítménnyel, darabos paradicsommal… szóval jó sok paradicsommal.
 
Lefedem és lassú tűzön puhára párolom.
 
Aztán leveszem a födőt és hagyom besűrűsödni – vigyázok, mert a sok paradicsom miatt képes odaégni az alja !!!!
(Erre jó áttenni a sütőbe- nem is ég oda, és ott még porhanyósabb lesz a hús…)
 
 
Utána már csak tálalni kell.
Illik mellé bármilyen köret, ami szereti a szaftot – a puliszka is, a krumplipüré is, sima sós vízben főtt krumpli is.
 
 
Apátoknak ez a kedvence. Ő héjában sült krumplival és hagymasalátával szereti.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr462097987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása