Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.22. 09:20 mijemaja

Kelkáposzta főzelék Édes szerint

Címkék: krumpli köret főzelék főétel kelkáposzta édestől aszódról #összes

Ez igazi aszódi finomság számomra.

Édes nagyon finom kelkáposztafőzeléket készített mindig, na de könnyű volt akkor, amikor a kertből leszedte frissen a kelkáposztát, ropogós levelekkel…. Na jó, én már nem a földből húzom ki a hagymafejet főzés előtt, de azért így is elég finomra sikerül a főzelék, amit az alábbiak szerint készítek.
 
 
 
 
Előkészítés:
-          veszek egy kisebb fejkáposztát
-          és igen apróra vágom, (szeretem ha nem nagy darabokat eszek a főzelékben), annyi nyers káposzta legyen körülbelül, mint az összevágott krumpli kétszerese – úgyis össze fog esni a főzés során)
 
-          néhány szem krumplit (fejenként /tányéronként mérettől függően egy-két szemet) megpucolok, majd felkockázom igen apróra
 
-          előkészítem a fűszereket: bors, só, őrölt kömény, 1-2 babérlevél, egy fej hagyma egészben, és persze
-          egy ek kacsazsír is kell a végére az 1 ek finom édes magyar őrölt paprika mellé.
 
       Berakom a lábasban a főzeléknek valókat: alulra az aprózott káposztát (had párolódjon, s essen össze), arra a krumplit, az így leginkább a gőzben párolódik majd, és megfűszerezem, hagymát is beledobom, felöntöm annyi vízzel, ami majdnem belepi, - és lassú tűzre felteszem.
  1.  
  2. Ha már szinte teljesen puha a krumpli, akkor rádobom az 1 ek kacsa (liba) zsírt, ha felolvadt, rászórom a paprikát, megvárom, míg elolvad.
  3.  
  4. Joghurtos/tejes habarással besűrítem, (mondjuk egy aktívia, 1 dl tej és 1 ek liszt, de ezt ki-ki tegye tetszése szerint), és a tejjel beállítom az általam kedvelt sűrűségét a főzeléknek.
  5. Már csak jól össze kell forralni (nehogy liszt-íze legyen!!!!) – a tűzről levéve tálalhatom is a finom kelkáposzta főzeléket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr122100220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása