Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.05. 15:35 mijemaja

Egyszerű és békebeli rántott húsok

Címkék: főétel karaj csirkemell rántott #összes

Békebeli rántott hús borjúcombból

Kell hozzá:
      -          borjúcomb, borjúkaraj felszeletelve, kiveregetve
      -          panírhoz: liszt, tojás, prézli
      -          pácoláshoz: tej, fokhagyma
A fokhagymás tejbe beáztatom a kivert hússzeleteket.
Pár óra múlva kiveszem, letörlöm, panírozom: lisztbe forgatom, sózott felvert tojásba mártom, végül a prézlibe hempergetem.
Forró olajban kisütöm: az első oldalát lefedve, a másikat fedő nélkül.
 
Disznókarajból Laci által elkészítve
 
Nem, nem combból, csak és kizárólag karajból!
Az előkészítése, elkészítése ugyanaz:
      -          felszeleteli a húst (nem túl vastag, nem túl vékony, kb. fél centis vastagra)
      -          panírozza: liszt, tojás, prézli.
      -          Azért vett extra hőmérőt, hogy megmérhesse az olaj hőmérsékletét a hússzeletek olajban való sütéséhez… (Mérnökember)
 
Keresztapátok rántott húsa csirkemellből
Természetesen minden ugyanaz mint a sertéskarajnál:
-          csirkemell filé felvágva vékony szeletekre,
-          panírozva
-          és kisütve.
 
Jóska sógorom párizsi szelete
 
Jóska nagyon jól készítette így a rántott húst! A hússzeleteket a lisztezés után már csak tojásba mártotta, s ha a kedvemért kicsit vastagabb „ruhát” szeretett volna, akkor még egyszer lisztbe-tojásba mártotta.
Utána rögtön tette a közepesen forró olajba. Nagyon szerettem!
 
Borzas rántott hús
A rántott hús előkészítését a fentiek szerint végzem.
A bundája:
-          lisztbe forgatom
-          reszelt nyers krumplit keverek a tojásba – sózom, erősebben borsozom, és ebbe a masszába forgatom a lisztes húst
-          rögtön kisütöm.
 
Sajtos rántott hús
Az előkészített, lisztbe forgatott húst tojásba mártom, és utána reszelt sajtba hempergetem.
Így sütöm meg óvatosan, bő olajban, mert ha megég a sajt, keserű, füstöl, stb.
 
 
Judithka által kidolgozott kínai bundás rántott hús
 
Tudjátok: a kínai ropogós csirkemell hazai utánzata. Addig járt Judith a kínai büfébe, mígnem megpróbálta otthon is elkészíteni. Ezt a receptet telefonon diktálta le nekem.
 
A hús előkészítése egyezik, de a fokhagymás tejbe mártott húst Judithka utána nagyobb csíkokra vágja. 
A húscsíkokat lisztbe forgatja.
Elkészíti a panírt:
-          egy-két tojáshoz 3 ek lisztet kever (csomómentesre!)
-          hozzá ad 1 ek étkezési keményítőt, (állítólag ettől lesz ropogós!)
-          és annyi szójaszószt önt bele, hogy a massza közepes rántás színű legyen. (Világos mustárbarna?)
-          annyi vízzel hígítja, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjon.
Ha szeretne csípős panírt, (finom ám!), akkor belekever 1 tk őrölt csípős paprikát.
Ebbe forgatja bele a lisztes húscsíkokat.
Forró zsiradékban kisüti aranyszínűre, átforgatva, minden oldalát átsütve.
 
Vastagbundás rántotthús Kukicáék szerint
Kukica édesanyja a rántanivaló húst a lisztbe forgatás után a következő tojásmasszába forgatta:
-          tojás sárgáját elkeverte egy kevés liszttel, sóval, borssal
-          tojásfehérjéket kemény habbá verte
-          a habot beleforgatta a tojásos masszába.
 
Ebbe a tojásmasszás habba forgatta a húst, és rögtön sülni tette az előmelegített, közepesen forró zsiradékba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr752131146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása