Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.03. 14:03 mijemaja

Jóska sógor spenótja

Címkék: spenót mártás főétel aszódról #összes jóskasógortól

Jóska nem egészen úgy csinálta a spenótot, ahogy Édes, ő a szalonnával nem is foglalkozott.

1. A spenótleveleket már pucoláskor kisebb darabokra tépte, úgy főzte őket puhára enyhén sós vízben. Eztán leszűrte a spenótot, és félre tette.
 
2. Csinált egy vajas, világos, de iszonyúan fokhagymás rántást, amit tejjel felöntött, és ha véletlenül nem jól sikerült, gyorsan át is szűrte, de neki bezzeg általában sikerült (nekem nem annyira…).
 
3. A forró mártásba beledobta a spenótleveleket, sózta, borsozta, és a végén kicsi porcukorral és kevés citromlével pikánsra ízesítette.
 
4. Vagy tükörtojással, vagy kisütött gépsonkával ette.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr582195758
süti beállítások módosítása