Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.03. 12:30 mijemaja

Töpörtyűs krumpli

Címkék: krumpli köret háj #összes

Na, ne gondoljatok nagy dologra.

Amikor veszek kacsa, liba vagy disznóhájat, néha tepsiben sütöm ki. A még nem ropogós töpörtyűkezdemények mellé beteszem az előre elkészített krumplikockákat.

Visszateszem a sütőbe, aztán csak megnézem 40 perc múlva, hogyan áll, s mikor lesz végre ropogós a krumpli is, a töpörtyű is.
Fogyasztás előtt sózom, a krumplihoz így csak saláta kell – és kész egy ízletes vacsora!.
 
A tepsis sütés előnye:
-          nem ég oda olyan könnyen akkor sem, ha nem ülök rajta, és keverem, ha akarom, ha nem.
-          bármit tudok vele sütni, húst, májat (nagyon finom lesz a bő zsiradékban!!!!! Só sem kell, fűszer sem kell, ízletes, finom lesz a máj is, hús is ezzel a módszerrel (persze, ha besózom, befokhagymázom, úgy sem rossz…) – ilyenkor a hús elkészülte után teszem a félig kész töpörtyűk mellé a krumplit.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr232195530
süti beállítások módosítása