A TV” „Hal a tortáját nemigen nézem, de ezt a részt véletlenül láttam, nem tudom, kiknek főzött Tilla, de meglepődtem azon, hogy az aktuális celebek nem ismerték a tárkonyt, ezt a finom és magyaros fűszernövényt.
Így még nem ettem a céklát, hát kipróbáltam. Finom, tipikus előétel, szóval olyan kis pikáns valami, amiből nem kell sok, de a kevés az nagyon finom.
Szóval a recipe:
Kell hozzá fejenként:
- ½ fej cékla,
- egy darabka kecskesajt
- és egy ágacska tárkony.
1. Fejenként készítem az alufóliacsomagot:
- felkockázom a céklát,
- rámorzsolom/kockázom a kecskesajtot
- és megszórom az egészet tárkonnyal.
2. Összezárom a fóliákat, rárakom a tepsire és betolom az előmelegített sütőbe.
3. Kell hozzá fél óra közepes tűznél, ezalatt a cékla megsül, a sajt ráolvad, a tárkony illata átjárja őket.
4. Kivesszük a sütőből, kibontjuk a csomagokat, és vagy az alufóliával együtt, vagy nélküle tálaljuk.
Nagyon egyedi, finom ízvilága volt!!!!!