Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.10.12. 14:30 mijemaja

Tilla kecskesajtos céklája tárkonnyal

Címkék: kecskesajt főétel cékla tárkony vegetáriánus #összes tillától

A TV” „Hal a tortáját nemigen nézem, de ezt a részt véletlenül láttam, nem tudom, kiknek főzött Tilla, de meglepődtem azon, hogy az aktuális celebek nem ismerték a tárkonyt, ezt a finom és magyaros fűszernövényt.

Így még nem ettem a céklát, hát kipróbáltam. Finom, tipikus előétel, szóval olyan kis pikáns valami, amiből nem kell sok, de a kevés az nagyon finom.
 
Szóval a recipe:
 
Kell hozzá fejenként:
      -          ½ fej cékla,
      -          egy darabka kecskesajt
      -          és egy ágacska tárkony.
 
1. Fejenként készítem az alufóliacsomagot: 
-          felkockázom a céklát,
-          rámorzsolom/kockázom a kecskesajtot
-          és megszórom az egészet tárkonnyal.
 
2. Összezárom a fóliákat, rárakom a tepsire és betolom az előmelegített sütőbe.
3. Kell hozzá fél óra közepes tűznél, ezalatt a cékla megsül, a sajt ráolvad, a tárkony illata átjárja őket.
 
4. Kivesszük a sütőből, kibontjuk a csomagokat, és vagy az alufóliával együtt, vagy nélküle tálaljuk.
 
Nagyon egyedi, finom ízvilága volt!!!!!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr822365342
süti beállítások módosítása