Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.20. 13:00 mijemaja

Görög souvlaki bizony bárányból

Címkék: görögország bárány paprika sült olívaolaj bors főétel fahéj boróka szegfűbors oreganó báránycomb #összes

Mostanság inkább csirkéből adják a turistáknak – de igazán bárányból jó készíteni.

Ehhez a bárány combja jó, már elég szép tiszta hús és olcsóbb, mint a gerinc. A húst felkockázom és bepácolom.
 
Pác: olívaolaj, belekeverek egyenlő mennyiségű morzsolt (vagy friss, de akkor aprózott!) oregánót, darált borsot, őrölt piros édespaprikát, és mozsárban összetörök egy borókabogyót, 2-3 szegfűborsot, azzal is ízesítem, icipici, tényleg késhegynyi fahéjat is adok hozzá.
 
A bepácolt húst lefedve, hidegben tartom – pár órától akár másnapig is hagyom.
 
Nem kell közé semmi, se hagyma, se szalonna, sem paprika, ha szuvlakit (souvlakit) akarok készíteni, akkor a nyársra csak a húskockák kellenek és alájuk a parázs, hogy a tűz felett süthessem meg.
 
Mellé: tzadzikit, lilahagyma karikákat kínálok, zöldsalátát (pl. káposztát, fejes salátát), citromkarikát, és persze „biftekit” is sütök, és sült krumplit adok mellé, így kínálják a görögök is a turistáknak…
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr944462917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása