Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.14. 00:22 mijemaja

Fokhagymás uborkatekercsek apátok kedvére

Címkék: saláta uborka fokhagyma uborkasaláta #összes

Apátok kedvenc uborkasalátája:
-          hosszában vágom cirka félmilliméternyi vastagságúra a meghámozott uborkákat
-          besózom, állás után kinyomom,
-          addig készítek nagyon sok fokhagymából kevés olajjal, sóval és borssal turmixolva egy fokhagymakrémet, ha nem elég krémes, vagy olajat, vagy tejfölt adok hozzá, és újra összekeverem.
-          Az uborkaszeletkéket egyesével megkenem a krémmel leheletvékonyan, amennyire tudom egyenletesen. (Kéretik nem nevetni, olvastam, hogy egy nő, azért, mert a férje szerette a bablevest, de nem bírta, mert felfúvódott tőle, minden egyes babszemet meghámozott, csak hogy ehessen bablevest a férje – szóval ehhez képest az uborkakenegetés smafu, a hagymák egyben való leheletvékonyra szeletelése sokkal több sírással jár nálam.) Szóval bekenem, feltekerem, és hagyom egy-két órát az uborka roládokat, de egy éjszaka sem árt nekik.  
-          Fogyasztás előtt felülről rájuk facsarom egy citrom levét, és .meglocsolom pár csepp olívaolajjal..
 
 
Ugyanez cukkinival kiadósabb – vagyis könnyebb - lenne, de apátoknál nem jött be, pedig szép is, jó is, javaslom kipróbálni, ő magát a cukkinit nem szereti, még grillezve sem tudtam elfogadtatni vele.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr254506980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása