Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.20. 23:02 mijemaja

Villányi vörösboros szilvaröszti birsalmával

Címkék: szilva : gyümölcsös mártás vörösbor birs #összes villányi vörös bor

Nagyon jó főtt hús mellé, nagyon finom édességnek, pudinghoz, réteshez, de összeturmixolva, egy narancs levével hígítva krémlevesnek is szuper.

 
Hozzávalók:
-          ½ kg szilva
-          Egy birsalma (vagy kevés birsbefőtt, kompót)
-          2-3 ek cukor, egy vaníliás cukor, egy citrom, 1 kk fahéj, ½ kk szegfűszeg, pici bors
-          1-2 dl villányi vörös (kadarka, portugieser)
 
A szilvát meghintem a cukorral, vaníliás cukorral, meglocsolom a citrom levével, megszórom a fűszerekkel (fahéjjal, szegfűszeggel), belekeverem a birset is.
Hagyom állni, aztán kevés vízzel elkevert villányi vörösborral felöntöm. Portugieser, kékfrankos – szóval laza könnyed, lágysavú borral.
Főni teszem, kis tűznél, és csak 5 percet hagyom forrogatni.
 
Ha elrontom a vörösbor arányát, kevés étkezési keményítővel tudok sűríteni.
 
Hidegen-melegen, édességekhez – de ahogy mondtam, főtt húshoz, főtt krumplival isteni mártásnak is finom!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr544528378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása