Azóta kaptam már többször (csókoltatom is érte Zsóka édesanyját!), isteni uzsonnasüti, kis kakaó, kávé mellé...
Tagline
2012.05.23. 18:35
Almás piskóta Dóriné Zsóka édesanyjától vagy más gyümölcsös piskóta
Címkék: alma piskóta desszert sütemények #összes zsókától
Zsóka megkínált egy sütivel – hát, nem fotóztam le, mert olyan finom volt, hogy az utolsó morzsáig megettem. Mentem is vissza hozzá, kérek még sütit (elfogyott), és kérem a receptjét is – hát, azt megkaptam, és most le is írom, a sütit meg megsütöm nektek.
Hozzávalók:
- 4 tojás, 30 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 30 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, kevés szódabikarbóna
- Gyümölcs ízlés szerint
A 4 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral, 1 dl olajjal, 1 dl tejjel, 30 dkg liszttel, benne ½ csomag sütőporral és egy kevés szódabikarbónával jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojások (csipet cukorral) habosra felvert habját.
A tetejét megrakjuk ízlés szerint gyümölccsel, sárgabarack, kivi, meggy, alma, szeder…
(Fontos! A citromlével elkevert, fűszerrel ízesített gyümölcsöt kupacokban kell a sütemény tetejére rakni!- ettől olyan érdekes, buckás a piskóta!)
Például a reszelt almáshoz a gyümölcs készítése:
Az almát lereszeljük, - reszelés közben belekeverünk egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg-, enyhén kicsavarjuk, megszórjuk kristálycukorral, fahéjjal, és kupacokban rakjuk a sütemény tetejére
- Fontos a fahéj, imádom, ahogyan almás fahéjas ez a piskóta!!!!
Lisztezett, zsírozott tepsiben 180 oC-on tűpróbáig sütjük.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr584542203
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.