Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.26. 17:12 mijemaja

Illatos lazac rózsaszirommal és levendulával sütve

Címkék: lazac halak citrom sült levendula főétel fűszerek rózsaszirom leveszöldség #összes

Gyors és egyszerű fogás: a lazacszeleteket megszórom illatos füvekkel: szárított bazsalikomlevéllel, levendulával és rózsaszirmokkal. (Édes kis rószsaszín babarózsáját szoktam szárítani, apró kis rószaszín szirmaiból teához teszek, ételbe szórok.)
A halszeletek tetejére facsarom fél citrom levét, leöntöm egy-két ek olajjal – és berakom a sütőbe.
Szoktam répát, fehér répát vagy épp keskeny, hosszú szeletekre vágott paszternákot mellé tenni - nagyon jó, hogy egyből megvan a köret, vagyis ez így egytálételnek is mondható....
180-200 oC-on 10 percig pirítom, aztán sütőlapáttal óvatosan átfordítom, újabb 10 perc, és ha a hús megpirult, akkor kész is. A zöldség is átsül ennyi idő alatt. Ha puhábbra szeretném, előtte 5-10 percig a zöldségeket külön átfőzhetem sós-hagymás vízben, de nekem nem kellett, így is finom, és így egészségesebb, nem főnek ki az ízek.
 
A képen a velesült zöldséggel és egy kis mangócsatnival tálaltam. (Nagyon passzolt!!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr704547802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása